Sabtu, Mac 16, 2013

Belajar bawak Motosikal


Helo buddies,hari ini nak buat entry pendek sahaja.. Malas nak membebel =) aku tahu korang mesti boring apabila aku membebel macam mak nenek .huh.. Nampakkan title kat atas tu .. Biasalah budak jakun.. baru pandai bawak motorsikal.. haha..

Aku pandai bawak motorsikal hari jumaat petang hasil pertolongan kawan sekelasku iaitu IZZATUL.. mesti korang kenal kan dia siapa ? haha.... tu pon kalo ada yg kenal dengan dia ..Aku ada cerita siapa dia sebelum ini ..  =) Thanks zatul,tolong jadi CIKGU aku untuk 1 JAM sahaja. Pengalaman yang best dia jadi cikgu aku..huhu..

Dia ajar aku segalanya pasal motosikal dari perkara basic hingga kritikal basic..haha *merepek :P
Dia tolak motor suruh aku imbang badan..Sekali percubaan dah PAST..Dia ajarkan aku cara nak guna gear bila dan dimana..hah.. merepeklagi aku ini....layan sahaja.. Dia marah aku sebab aku ketawa dan main2 .. Dia kata aku dah PAST bawak motor...Aku cakap YA KE? mcm x percaya jew,skli bwk dh PAST.;. lepas tu ,aku ketawa sorng 2 * mcm org gila.. :P

Selepas sesi pembelajaran,kita orang bergossip..haha :P BerGossip pasal peperiksaan .huhu :P
lepas tu,aku dan dia ternampak classmate aku ---> NANA,HAJAR,ANIS & ACHA(kakak nana) ..Dia orang jalan2 main rounder satu kampung =) Lepas itu,kita orang nampak FATIN & WAN (classmate jgk)..
Dia orang lepas menjadi peno0nton yang setia .. BOLA SEPAK kat sekolah aku .LAWAN dengan Sekolah LAKSAMANA.... Sekolah aku menang /... brpe mata 2-0..huhu..


Okay itu sahja untuk kali ini..Maaf entry kali ini aku rasa begitu SKEMA TAHAP BUDAK DARJAH SATU...:~ Terima kasih kerana sudi membacanya...Biarpun korang rasa ntar apa2 ,tapi bagi aku ia kenangan yang manis... :) syukran ..

Jumaat, Mac 01, 2013

Selamat Hari lahir, Sayang :)


Assalamualaikum pembuka bicara,
Di sini saya ingin meluahkan pepatah-patah ucapan ,
Dedikasi kepada sahabat saya iaitu FARAH WAHIDAH BASIRUN... 


Pada hari ini merupakan hari lahirnya yang ke -15 tahun.. Tahniah kerana sudah menginjak umur .. 
Semoga menjadi anak yang solehah,anak yang membanggakan ibu bapa ...
Semoga sentiasa tenang menghadapi segala keperitan hidup serta ujian yang Allah berikan.. 
"Allah tidak menbebankan sesuatu perkara yang kita tidak mampu untuk menyelesaikannya" 
Saya tahu awak kuat ,Farah :) 
Dear Farah,Teruskan usaha awak untuk mengejar kejayaan yang awak impikan di dunia dan di akhirat.. Jangan pernah mengeluh dan berputus asa :) 
Jadilah orang yang sabar .. Memaafkan orang lain .. serta menyayangi dan membantu mereka yang memerlukan pertolongan .. 

Apapun,Semoga segala usaha yang awak lakukan selama semoga memberikan kejayaan pada peperiksaan penilaian rendah (PMR) nanti ...

GOOD LUCK,DEAR ..
HOPE YOURS CAN GOT 8A IN PMR .. IN SHAA ALLAH 
Copyright ©2015 Label : Freebies | Design by Mastura Aziz