Selasa, September 16, 2014

WE'RE ONE FAMILY ;')

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


BUAT NOR FAHMIE AZRI BIN MOHD AZLIN,
Terima kasih di atas persahabatan yang terjalin selama ini. Terima kasih di atas gurauan dan usikan yang kadang kala membuatku rasa ingin menjerit sahaja tapi hakikatnya aku senang sangat dengan usikan dan gurauan itu terutama yang ada kaitan dengan someone.  Haha :p Terima kasih juga kerana suka sangat membuli aku. Terima kasih kerana pernah di ‘BRAIN WASH’ dengan aku. haha. Itulah degil sangat, tak nak dengar nasihat aku, kan dah kena bagi tazkirah percuma. terima kasih kerana pernah sama-sama berperangai tidak matang. Terima kasih kerana pernah merajuk dengan aku. Tak akan lupa tau. Berapa kali kau merajuk dengan aku … 7 kali beb !!! haha..  Terima kasih kerana pernah membuat aku menjadi gila dan kusut dengan masalah kau. hehe Terima kasih kerana pernah membuat aku macam nak “lempang je fahmie ni” haha.   Jangan marah, okay? Terima kasih sebab mencabar kesabaran aku. kau ingat tak pasal apa yang kau buat aku sampai aku bagitahu hal tu kat ***.   Aku dah ceritakan kat kau kan pasal aku. So, jangan main-main  dengan aku tau. :’) kalau nak kena lagi, buatlah.. tapi, mungkin tak akan berlaku lagi selepas ini. Dan aku tak akan lupa di setiap persoalan kau terhadap aku terutamanya mengenai seseorang itu. Persoalan yang membuat aku rasa nak cekik kau je saat kau menanyakan soalan itu. Suka sangat nak psiko aku :p haha… Dahlah soalannya berkaitan dengan perasaan aku. Lepastu, psiko pasal aku suka kat dia ke tak? mestilah kau tahu. Lagi satu, kau kata kau akan siasat pasal aku and anything tanpa aku sedar. Ye, memang kau berjaya tapikan ada sesuatu yang kau tak berjaya buat ;’) kau nak tahu, mana boleh … ;) Biarlah menjadi rahsia :’) Soalan yang buat aku bengang sangat dengan kau plus tension sangat plus malu plus apa punya soalan ntar plus macam nak bagi lempang ,penumbuk, penampar, tendang , hantuk kau kat dinding banyak kali and lain2 lagi ialah soalan yang kau tanya “ Mun, adakah awak haaaaaaaa…… tak sanggup aku nak tulis …. “ “Mun…. adakah awak sanggup menjadi ********** hehehe buat *** *******.” Aku confirmlah tak mampu nak jawap. Baik kau tanya *** ******* dia nak ke tak nak. Haha.. Baru tanya aku .. Lagipun, aku masih ada masa lagi 10 tahun untuk memikirkan jawapan terbaik untuk diri aku. Fahmie, jika dia memang untuk aku, kat mana2 aku berada pun, kalau dah JODOH aku dengan dia tak kemana… hehe haha. Walaupun aku nak sangat dia jadi suami aku kalau dia bukan tercipta buat aku buat apa aku nak terhegeh-hegeh lagi. :’) Move and move  even my feeling very hurt and  I’ll try to forget my *** ******* :’) Semoga ukhuwah fillah berkekalan :’) Jangan lupakan aku dan bila kita jumpa semula, jangan sombong pula. Jangan tak kenal sudah..  haha :’) hehehe…. Datanglah rumah aku bila aku dah buat “ Kenduri Kahwin”  hahaha. Kau rasa dengan sapa aku kahwin ….. haha ;’) Eh! Kalau kau dah buat “kenduri Kahwin” jangan tak ajak aku pula.. Kat AT3 je kot… Aku boleh stay je rumah atok aku.. hehe Ntarr2 kau yang kahwin dulu. Hahaha :p Lagi satu, jangan ugut aku lagi ea….. haha .. Video tu, aku tak tahulah ada ke tak tapi aku rasa kau makin membuatkan aku makin suka dekat dia. Hahaha :’) Aku maafkan kau :’) Aku macam nak buat videolah. Nak cerita pasal apa ek? Teringat #KECEWA :’) hehe .. Kau punyai pasallah sampai aku bekerja keras untuk fikirkan cara nak selesaikan masalah kau sampai satu tahap tu dengan kau degil macam apa ,aku tak dapat nak kawal terus aku jumpa *** .. Itupun aku cakap point yang penting je.. Haha… Kawan aku yang ada masalah tapi suka memendam rasa… Kawan aku yang suka buat dirinya sendiri kusut dengan masalah dia…  Itulah Kau…… Fahmie... hehe.. aku teringat masa kau minta couple dengan aku.... macam-macam yang kau buat .. tapi aku  tetap katakan ‘TAK NAK’ kan.. sampaikan kau kena dengar ceramah dari aku... :’) Banyak kali kau cuba, setiap kali kau cuba , aku akan patahkan semula.. :’) Sekarang aku tak tahulah, ada lagi ke tak perasaan tu .. kalau sebagai kawan aku terima... tapi sebagai adik.... aku harus pertimbangkan sebab aku tak nak perkara yang sama terjadi.. Aku tak nak aku jadi seorang yang pendendam... Cukuplah sekali aku jadi macam gitu... Aku harap untuk hari, tahun dan seterusnya... tak kan berlaku seperti itu... Untuk makluman orang itu, aku dah maafkan kau.... Maaf sebab block... black list semua pasal kau... Ternyata selama hampir setahun, aku bekukan nama kau dari pendengaran aku... pandangan aku... sampai kau sanggup buat FB baru tapi menggunakan nama lain untuk berkomunikasi dengan aku ... sampaikan FB tu juga aku hampir nak block... Bila aku fikir balik.... apa yang kau buat ... apa yang kau bagi kat aku selama ini.... Aku tak jadi ... Aku fikir banyak kali.... sampai aku tak tahu patutkah aku buat begitu sedangkan engkaulah yang rapatkn hubungan aku dengan dia. Arghhhhhh... !!! Stop pasal kau. Fahmie.... kau ingat tak ayat ni... “hehe.. bile time kau senyum dgn seikhlas hati kau. Eh semua orang tak perfectlah termasuk aku, so , x payah nak rendah diri sangat ... Be cool je :’) High five skit ;’) hehe “ Kau ingat tak? Ayat ni... Ayat aku pujuk kau  ... haha PUJUK? Tapi macam paksa je :’) Maaf, aku bukan tergolong dalam golongan yang suka memujuk ..hehe Aku tak tahu kau still ada msej ni ataupun kau dah delete... Aku tak sangka kau still simpan msej tu lagi.. Haha....


BUAT MUHAMMAD FAZRIN  HISYAM BIN SAAD,
Sepanjang aku mengenali kau … banyak sangat aku pelajari …. Macam mana sikap kau, cara kau dan anything.. Terima kasih sebab ajak aku untuk menyertai pasukan kereta solar, pengalaman yang sangat berharga Haha.. Takkan aku lupa macam mana setiap kali nak balik rumah mesti aku kena sakat dengan kau, amin dan cikgu jasni. Haha :’) Nasib baik dia tak macam korng :’) Haha.. Dia cuma ketawa time kau cakap aku sebut nama kumpulan je. Hehe .  Terima kasih juga baju yang kau bagi kat aku (baju utk hari kedua kereta solar) Tak payah bayarkan. Hehe Lagi…. Aku nak bagitahu kau, yang aku tegur tu ada maknanya tapi kau tak nak dengar. Mungkin perkara tu dah terjadi,  sekurangnya kau belajar daripada apa yang terjadi. Aku harap kau berubah. ;’) Kau tetap kawan aku sampai bila2… Fazrin, kalau nak buat sesuatu fikir dulu sebelum bertindak lepas ni aku dah tak ada dah untuk mendengar segala cerita kau nasihat kau dan marah kau.. haha… aku nak kau bijak menguruskan segalanya. Sabar and sabar. Jangan nak asyik mengorat orang je. Hahahaha….  Sila buang ego anda :’) Kalau nak ego tu memang boleh tapi bertempatlah.. Jangan ego sebab benda kecil je kot. Masalah boleh selesai…..  :’) Jangan asyik ponteng kelas je.. walaupun kau tak suka dengan sesuatu subjek tu , stay aja kat dlm kelas tu… dengar je apa yang cikgu cakap…  jangan buat lagi macam gini masa kat U/ Poli or mana2 tempat…  Jangan main2 … Ingat sikit masa depan kau tu… Lagi…. Apa yang orang lain cakap tu or tegah tu ada maknanya.. ikut je walaupun kau rasa benci sangat… :’) Apapun terima kasih untuk semua pengalaman yang berharga baik suka or duka…. Banyak yang aku dapat dari kau walaupun tanpa kau sedari. Jaga batas :’) Okaylah bro…. Aku maafkan semua salah dan silap kau … Time aku tersinggung, merajuk and anything…. See you again after this :’) Kau .. kawan aku yang tak nak mengalah… kawan aku yang akan berusaha sesuatu sampai dia dapat.. Kawan aku yang kadang-kala aku tak sampai hati nak tegur.. Kawan aku yang aku takut nak tegur bila ego dia tengah melangit dan dalam mood yang tak stabil sebab kau pernah buat aku tersentap sampai aku menangis tahun ini masa latihan kereta solar.. Kau ingat tak yang aku terus diam je lepas tu.. Kau ingat tak, aku aku tak bercakap sepatah perkataan dekat kau dan amin, aku just bagithu Sham itupun aku tulis dekat kertas.. Time aku keluar tu aku cuba untuk kembalikan semula mood aku sebelum aku kena marah dengan kau. Kau nak tahu tak, punya susah aku nak kembalikan mood aku tu sampai aku jumpa kawan2 aku yang lain (editor majalah) pun muka aku still ketat je..  Lepastu, aku masuk balik kan kat makmal sebab aku rasa tak ada benda nak buat masa diorang cakap nak bincang pasal majalah tapi Diorng banyak berbual... dan aku turun bawah... Aku masuk .. Lepas tu kau panggil aku.. aku pura-pura ceria dan ketika itu aku tipu diri aku sendiri ... aku bohong diri aku sendiri padahal aku tengah terguris sangat.. Hmm.. Cerita dah lepas. Tak usah dikenang.. Haha Alhamdulilah.. aku tak berdendam sedikit pun dengan kau.. Aku harap kau pun tak ada juga. Aku kenal kau masa aku tingkatan 1..... Aku tertarik dengan kau sebab apa ntar... Haha... Tapi, lepas aku tahu cara and perangai kau aku terus anggap kau biasa-biasa je :’)  Aku kenal dia dah lama tapi aku rapat dengan dia masa tingkatan dua dan pada tahun yang sama dia tahu yang aku sukakan dia. Okay, stop pasal dia. Aku rapat dengan kau bila? Ha.. time kau nak ajak aku couple... Betul ke time tu... Time kau msej aku perkenalkan diri kau sebagai Hisyam... Fazrin... tolong jangan buat lagi.. Aku harap benda ini tak akan berlaku. :’)


MUHAMAD RAIHAN BIN MOHD JOHARI,
Hai ….. Walaupun aku rapat dengan kau masa cuti akhir tahun lepas, kalau tak silap….. tapi banyak yang kau bantu aku secara kau tak sedar.. Banyak sangat Walaupun kau tak banyak sangat cakap dengan aku , tak seperti Fahmie and Fazrin tapi kau tetap kawan aku… :’) Aku minta maaf jika aku buat kau rasa tersinggung sebab aku macam terambil alih jawatan kau sebagai pengerusi. Aku minta maaf jika selama ini ada kelakuan aku or kata-kata aku yang buat kau rasa sakit hati or anything..  Terima kasih kerana pernah menjadi tempat aku bercerita.. Terima kasih kerana membantu aku selama ini…. Terima Kasih untuk segalanya. Opss.. kau lupa nak bagi aku “DUIT RAYA” haha.. ;’) Raihan… terima kasih banyak-banyak Lagi… aku dah tak ada modal nak cerita lagi. Hehe.. Apapun terima kasih kerana sudi menjadi sahabat aku …. Maafkan semua kesalahan aku …. Lagi…. Aku dah tak tahu nak cakap apa :’) hehe Raihan.... aku tak tahu macam mana aku boleh nak bagitahu kau pasal dia... macam mana aku boleh nak cerita pasal dia dekat kau.. macam mana aku boleh duduk berjam-jam dekat telepon rumah lepastu cakap pasal dia.. haha.. Lagi.... aku tak percaya.. macam mana kau boleh sudi nak dengar apa aku cakap. Haha ..Raihan, aku tak ingat apa ayat yang kau nak cakapkan masa dlm telepon masa nak dekat penghujung bicara sebab aku potong cakap kau ... Lepastu aku tanya kau .. kau kata tak ada apa-apa.. Hmm.. ntarlah.. Biarlah dah lepas... Tapi, kau nak tahu tak .. lepas aku cakap dengan kau tukan aku fikir apa sebenarnya yang kau nak cakap. Hehe.. Conclusionnya... Aku cakap dalam hati... TAK MUNGKINLAH ... haha :’) stop layan aku mencarut pasal hal lepas... hehe... Aku nak cakap apa lagi.. sebab aku tak banyak cakap dengan kau.. hehe.. Bila aku ingat balik... macam mana aku nak tegur kau... haha .. kekok .... terlalu kekok... wakakaka... sama tahap macam aku nak cakap dengan dia.. Opsss.. Haha .. Lagi.. aku tak ada modal nak cakap pasal apa tentang kau... Hmmm.... hehe... Tapikan Raihan, kau kalau tak puas hati dengan cara ******, mesti kau bagithu aku kan.. hehehe Kau ni baguslah ... bagi information pasal **** yang boleh aku “BRAIN WASH” ****.. Maklumat kau amat berharga sangat... Lagi... Hmmm... Apa ek? Aku tak tahulah..  Aku nak tanya kau kenapa ek kau sukan pakai baju sukan warna putih sedangkan kau ada baju sukan biru oren tu. I’m very curious about that... Can you tell me?


MUHAMMAD DANIAL AMIN BIN ZAKARIA,
Aminnnnn…….  Kau memang terbaik :’) Nak tahu sebab apa? Hehe.. Adalah… tunggu hujung tahun 2015. Itupun kalau aku ingatlah.. Antara Kau, Fahmie, Fazrin and Raihan… Kau kawan aku yang memang awesome ahh.. haha.. Alamak, mesti ada yang jeles :p Hahaha… Aku rasa best je cakap dengan kau… Kalau dengan Fahmie and Fazrin ada je bantahan :P Kalau dengan Raihan, aku cakap macam biasa-biasa je kadang2 adalah juga beberapa idea yg bernas sbb aku jarang jumpa dia.. Hehe .. Dengan kau…. Kadang kala kau sokong and kadang kala kau bagi aku beberapa cadangan and apa yang perlu buat.. Hah! Idea….. Dengan diorng pun ada juga :’) Lagi….. Kau ni jenis yang mendengar kata….. Baguslah kau ni… Hahaha.. Tapi kadang2 tu aku tak tahulah apa masalah kau.. Amin… aku nak kau tolong mak kau … Aku harap kau faham dengan ayat aku ni… :’) Aku tahu kau lebih bagus daripada yang aku lihat.. Ada sebab tertentu kenapa kau jadi macam gitu :’) Sebagai seorang kawan, aku nak kau berubah ;’) Tak banyak , sikit pun okay :’) Aku tahu kau mampu buat :’) Aku tahu kau ni sebenarnya lagi bagus daripada aku ;’) Aku nak cakap kau ni sebenarnya tak beberapa nak ego sangat.. Ada part jugalah yang kau ego…  Nak tahu kat mana? Err…. Sebenarnya aku tak jumpa lagi. Hehehe tapi aku rasa memang ada… Cuma kau tak pamerkan je.  Amin.. Aku minta maaf sebab selalu buli kau…. Hehe … Jahatkan aku.. Haha .. Amin… Aku minta maaf kalau aku ada buat kau rasa tak puas hati…  Amin…. Aku minta maaf kalau selama ni aku gurau dengan kau ada perkara yang kau yang berapa nak suka. Lagi… Amin, aku minta maaf sangat-sangat di sepanjang hampir setahun kita bersahabat. Haha.. Aku tak percaya aku boleh rapat dengan kau.. hehe … Aku tak percaya yang aku boleh dapat kawan macam kau..  Yang ada masa akan malu…. Yang ada masa akan diam…. Yang ada masa akan ketawa macam tak ingat dunia.. Yang ada masa akan buat hal sendiri. Amin.. Kau banyak perwatakan sama seperti  aku… sebab kitakan adik beradik November.. hehe Memanglah mempunyai perangai yang hampir sama. Lagi.. Amin..  Aku tak boleh lupa macam mana kau menangis.. Macam mana kau malu… Lelaki kedua yang aku jumpa malu macam gitu.. Pertama .. mestilah .. Haha :’) Kau nak tahu tak Amin… sebenarnya kau ni banyak sangat rahsia yang aku sendiri tak tahu… Haha.. Samalah macam aku :P Tapi, aku tak suka kalau rahsia aku yang paling agak utama tu kau dah tahu.. hehe .. Tak boleh blahhh… Sesedap dia je rampas buku aku.. Fazrinlah ni punyai kerja…. Haha.. Lagipun dia.. dah tahu dah…… 2 tahun lepas …. Hehe…. Stop… sekarang ni aku nak cerita pasal kau bukan dia. Amin… kadang-kala aku takut ada orang yang jeles aku rapat dengan kau… hahaha…  Kau ni… kalau aku tak move untuk sesuatu mesti kau tak move jugakan.. Haish!!! Susahlah … macam gini… Tapi .. paling best kau ni , kalo aku minta tolong mesti kau tolong kan.. hehe Kalau aku minta makanan mesti kau bagikan.. hehe .. Lagi… Aku tak  boleh lupa ayat kau cakap masa nak pergi karnival sivik, kau cakap “ Sebenarnya aku yang ajak AR..” haha..Arghh… tak boleh blah betul… Lepastu pegi jumpa AR.. saje je nak sakat aku… sambil panggil nama dia lepastu pandang  aku.. Haha.. Tak kan lupa… Lepastu aku cakap “Jangan Kacau dia..” Tak boleh blah betullah.. Macam2 lah kau dengan budak2 ni .. Korang mempunyai rancangan yang aku sendiri tak tahu..  Jangan rancangan nak kenakan aku sudah :’) Hehe.... Tahun depan, aku ada kau je :’) Tapi, aku tak tahulah ada dalam erti ada yang sebenarnya ataupun bayang-bayang sahaja. Hehe :') 
Copyright ©2015 Label : Freebies | Design by Mastura Aziz