Khamis, November 13, 2014

Happy Birthday Danial Amin ;')

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =) 
 
 

 11 November,  merupakan hari jadi kawan aku. Sekelas, sejawatan, sebaya dan sama bulan tapi dia lebih tua dari aku. Hihi.. Aku, 14 Nov ni.... Happy Birthday to me :') Amin.. Adakah aku orang yang terakhir mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR :P Haha... sengaja je..


Aku dah wish kat kau kan.. Apa yang aku nak cakap dekat sini pun macam tak ada nak ucap.. Apapun selamat Hari lahir yang ke -16 tahun ini. Semoga dimurahkan rezeki , menjadi anak yang soleh, sentiasa sabar dan tabah menghadapi ujian kehidupan. Jangan  Malas .. hehe Jangan asyik nak tidur je tahun depan dah SPM... Lagi.. Tahun depan aku just ada kau je :P Budak yang lain dah tak de .. Haha.. tak tahu  tahun depan macam mana, selalunya kita yang buat bising kat library waktu rehat.. Haip... Pustakawan yang tidak mematuhi peraturan betul.. hehe 

Okaylah.. tu je kot... Nak hadiah? Tunggulah kalau aku ada hati nak bagi kat kau.. hehe .. Tengok bajet aku lah :') Selamat Hari lahir, kawan November :') Masa hari jadi aku aku nak hadiah tau. Jangan lupa bagi.. Haha ..

Sabtu, November 08, 2014

No Title

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Aku tak tahu nak buat apa lagi sebenarnya. Aku rasa baik aku jadi “silent mood” je tapi kadangkala gagal juga untuk kawal perasaan. Hmm.. Nak melalak boleh tak :’( .. Hey, sayang.. kenapa ni.. Cuba cerita, mana tahu saya boleh bantu. Ketika itu hanya mampu senyum pahit je dan mengatakan tak ada pape.. :’) Ego aku mungkin lebih dahsyat dari kau. Ego aku mungkin buat kau rasa tercabar. Ego aku juga boleh membuatkan diri aku sendiri yang merana. Apa yang harus aku lakukan adalah sentiasa berserah kepadaNya. Aku sayang dia, aku juga sayang diri aku. Aku tak nak siapa-siapa pun sakit hati. Cukup tadi, aku membawa diri . Cukup lah tadi, aku menyepikan diri.  Aku dah penat dengan semua ini dan aku dah penat juga untuk mensia-siakan air mata aku. Tolong, jangan buat macam gini lagi. Kalau kau sayang aku. Kalau kau still nak aku ada dengan kau. Please, berhentikan semua ini. Terima kasih ;’)



Khamis, November 06, 2014

MENGENAI ABANG AMIN

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Entry sebelum ini yang tak sempat nak update sebab kekeringan idea dan kosa kata.. Sekarang aku tengah sambung semulalah. Hehe…  Introduction, banyak perbezaan antara mereka. Aku bukan nak judge seseorang itu tapi bagi aku itulah apa yang aku nampak dari sudut pandangan aku. Aku tak tahulah sama ada ianya true atau false. So, just it go through their choice. Haha.. Apa punya ayatlah aku buat ini. Layan je :’)


AMIN… dia buat aku rasa macam dia take care sgt. Haha.. aku tak tahu kenapa.. tapi dari cara dia sebelum..belum ni … aku berfikir dua tiga empat enam sepuluh kali pasal dia.. kenapa dengan dia.. kenapa dia baik sangat dengan aku. Terharu beb -_- huhuk.. Dalam hampir menjejah 16 tahun ini, tak pernah seorang pun yang akan bagi sapu tangan dia dekat aku semata-mata, aku selsema. Tapi, kenapa dia sanggup bagi… mungkin disebabkan dia tertinggal lima helai tisu yang dia minta dekat ibu. Haaa.. Amin suka buat aku tersenyum dalam diam. Haha ..  Seorang abang take care kpd adiknya.. haha ..  *perasannya, kan Ami nada adik sendiri.. Haha.. Lantaklah.. dengan Amin je kot aku reti ckp dia ‘Abang’.. Kalau librarian yang lain, aku tak boleh nak masuk .. just cakap aku, kau and nama je.. Dengan Amin boleh sebab dia abang aku.. Haha .. Ntar, kemungkinan yang besar aku anggap dia abang aku walaupun sebaya tapi beza dua hari je sebab tu aku anggap dia abang.. abang.. and abang.. Tak rasa apa-apa feeling pun, panggil dia macam gitu sebab aku anggap dia macam abang kandung.. Haha.. Ehem.. sebenarnya saya tak ada abang dalam keluarga saya tapi adik adalah.. saya selalu bertikam lidah dengan adik saya dekat rumah.. Bila ada ketika dan waktu. Haha. Ayat aku jahanam.. Brr…  Abang Amin…  aku suka sangat share dengan dia benda yang agak secret.. nak kata secret tu tak adalah tapi macam… hm… ada someone ckp perkataan yang aku rasa nak bagi pelempang , penumbuk , teranjang and blaaaaaa lagi. Tapi, yang bagusnya Abang Amin ini , dia macam tahu-tahu je apa yang aku nak cakap tu. Haha. Ada masa tak jadi abang pun… jadi kawan je… jadi lawan ke  or apa-apa je yang aku suka :p Haha.. Amin.. jangan marah .. Haha.. Kahkah.. tak lupa macam mana muka Amin ehhh tertinggal ‘abang pulak’ Abang Amin kalau dia malu…. Huhu… Merahnya muka.. dan tak lupa macam mana dia nak menangis. Amin, kita samalah tak menangis depan orang lain tapi kadang-kala terlepas juga.. :’) Haha.. Kitakan adik- beradik November memanglah sehati sejiwa. Haha. Poyo.. Mun poyo.. :’p. Kalau jeles cakap. Haha.. Siapa tu? Sila tulis nama ada di ruang komen untuk saya memberikan something untuk anda. :’) Hehe.  Mesti kakak aku yang jauh lebih muda, jeles ni.. kalau baca .. hehe .. Sorrylah. Kakak Hazira :’) Kakak, adik  tak lupa pun pasal kakak cuma terlebih excited cerita pasal abang Amin.. Nanti adik buat banyak-banyak entry pasal kakak pula eh.. Stop pasal AR, Sufi dan lain-lain.. Opssss…… mana boleh !!! Haha.. Nanti ada orang yang jeles pula.. Senang cerita tak yah buatlah untuk semua… Pasal myself je.. Hehe..



Ibu, bagi ikut gi HARI KELUARGA SMArT , 15 Nov ni. Abang Amin ikut juga.. hehe … Menyibuk je budak manja aka mumun ni.. Haha.. Tak sabar nak cubit pipi Balqis.. Hehe.. nasiblah dik oi.. kalau kau kena dengan akak… Tapi, macam tahu je . adik Balqis mesti lari dari aku.. Haha.. Takpe2 .. dah ada taktik nak amik perhatian adik Balqis macam sebelum raya haritu.. Haha.. Adik Iman kan ada… Boleh je nak jalan misi bersepadu.. Hehe.. Kalau tak pun dengan adik Farhan.. Haha.. ataupun adik Azam.. Tak pun dengan Abang Amin. Hehe.. Ibu sibuk, kita doklah buat apa yang kita suka.. *evil laugh.. Haha.. Macam tak layak je nak ikut.. Haha.. Sorry Fazrin, Raihan and Fahmie .. tak dapat nak ikut.. sebab kouta dah penuh lagipun kereta ibu dah tak muat..Kalau nak ikut juga, sorang duduk dkt tayar.. sorang lagi dkt bonet dan sorang lagi dkt bumbung kereta.. Hehe.. Jangan marah kami eh :’) Haha.. korangkan tengah exam SPM… tak leh ganggu :’) Good Luck…  Ibu… ibu, nanti belanja anak ibu ni… Hari Jumaat (14 Nov)  sebelum Hari Keluarga (15 Nov) , hari jadi saya :’) Wah…. dah sweet sixteen.. huhu…  *stop melalut… Sambung balik semula, nanti kitorang amik gambar bagi korang tengok eh, kitorang amik banyak-banyak.. Jangan jeles kay :’) Haha.. Mesti, Fahmie.. merajuk… Fazrin…. “ Ibuuuuuu, nak ikut… kenapa tak ajak. Eii, tak acilah macam gini.. Amin and Mun dpat ikut.” Dan Raihan, aku pun tak tahu.. mungkin kecewa kot.. Ek… Ibu pula “ Adoi, anak-anak aku ni.Dah mula buat hal” Aku and Amin, senyum je.. Haha.. Adanya kami membuatkan ibu pening kepala tapi adanya kami juga membuatkan ibu bahagia.. Haha… Lepas ini tinggal berdua jelah dengan Abang Amin.. :’(. Tak tahu macam mana tahun depan.. Tak ada lawak bodoh..  tak ada usik mengusik, tak ada pujuk memujuk, tak ada gelak macam tak ingat dunia, tak ada marah macam nak tikam pakai pisau , tak ada nak buat muka, tak ada nak buat muka tak tahu malu, tak ada nak take care antara satu sama lain, tak ada nak buat kerja sama-sama, tak ada nak membahan je.. Okay… Akan rindu segalanya.. :’) Dengan Abang Amin… Kalau tengok muka dia… mesti ada rasa nak tersenyum je sebab hahaha… Macam dia tengah malu je .. Memerah je muka dia.. Lagi.. Mata dia tu macam nak menangis… berkaca-kaca.. Ek.. Habis aku kena marah nanti. Sorry Amin… 

Ahad, November 02, 2014

Jangan jeles, kay :')

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Sufi sayang... Hehe.. Maafkan adik kalau akak tak suka adik bagi Haziq Abu hadiah :') sorry sangat2  kalau akak rasa brrr... dengan Haziq .. Haha.. Alaa.. kira jeleslah ini sebab dulu akak sorng je dpt hadiah masa nak exam tapi sekrng tiba-tiba Haziq menyibuk.. Haha .. :"_


Haha.. nak guling-guling je bila dpt tahu " Akak merajuk" Lahai, mesti comelkan muka akak bila merajuk.. hehe .. Tak tahulah apa yang akak ckp dgn Haziq masa akak bagi hadiah tu. Takpelah, dah ada rezeki dia nak buat macam mana :') Ala... nanti adik belikan hadiah akak lagi best dri tu .. huhu.. Tapi kena janjilah dapatkan result yang best2, nak semua kredit :') Okay, sayang.. Kalau akak dpt , nanti adik belikan brg yg best tu :') Tunggu adik dah kerjalah.. Haha.. Promise tau :') 


GOOD LUCK, SAYANG :')
#SAYANGSUFINASUHA :')

Amali Time :’)

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Okay, hari ini aku exam amali kimia.. esok, fizik dan lusa, biologi. Alhamdulilah, amali kimia, dah settle.. Apa yang aku harapkan ialah, paper kimia itu mampu membantu aku mendapatkan markah yang banyak dan memberikan  keputusan “LULUS” pada peperiksaan kali ini.. Begitu juga dengan Fizik dan Biologi. Good Luck, Mun :’) Chaiyok!

KIMIA,

                Tadi, jawap amali kimia… ek… 15 minit awal … hmm… check semua bahan.. ada tersentuh sikitlah bahan-bahan sebab nak tengok apa nama bahan tersebut. Hehe… Maafkan saya.. Dah boleh buat, ek… macam mana ni.. tak boleh pun ( tak ada respond) dekat voltmeter.. Rupanya, tertinggal kertas turas. Hahahahah……  Okay.. amali dengan menggunakan voltmeter selesai. Yahoo!! Jawapan yang aku berikan… mengikut kefahaman aku.. hehe .. Hmm.. Persamaan .. Aku tak tahu betul ke tak tapi macam salah je.. Ek.. sorry, cikgu.. Gelabah sangat tadi… hehe..

                Amali kedua, guna karbonat aku rasa… Masa ni, aku dah berpeluh tahap apa ntar.. kipas kena tutup pulak tu sebab nak buat pembakaran. Baca ayat yang di suruh , ulang alik… haha.. Tak faham soalan betul kan sampai ken abaca ulang alik. Jawapnya pun aku ragu-ragu pulak tu.. Macam gini ke, jadinya.. Haha .. Apa-apa pun alhamdulilah .. tiada kecederaan kecil and radas yang pecah .. Tahniah, Mun :’)

FIZIK,

            Alhamdulilah, selesai sudah amali fizik pada hari ini. Easy.. Bolehlah… Tapi, alhamdulilah, aku bolehlah lakukan. Masuk bab muatan haba tentu dan inersia.. Aku target bab pemanjangan spring tetapi tak keluar.. Haha..  Reda je tadi jawab. Nasib baik aku tak kalut macam semalam, still tenang lagi. Hehe Apapun , tak ada radas yang pecah .. hehe . Esok, amali biologi.. Wish me good luck !! Okay. Tak sabar nak habiskan exam. Hehehehehe….  Hari ini aku dapat result BM.. Alhamdulilah, aku dapat 66 (B) Cuma rasa kecewa sedikitlah sebab tak capai target yang aku buat .. Aku target BM 70.. Hmm.. Tak pe, tahu depan buat yang lebih baik.

BIOLOGI,

Alhamdulilah, selesai jua semua amali . Hari ini, amali biologi.. Alhamdulilah, aku dapat jawab :’) Hari ini juga aku dapat markah bio.. Haha.. Keputusannya, sama je :’(. Haha.. But, okay.. Ada improve sikit dri sebelum ini. Paper sejarah pun aku dah dapat. Alhamdulilah.. B.. hehe 

Sabtu, November 01, 2014

Penghargaan yang paling bermakna :')

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)
Selamat Malam, malam ini aku nak buat entry pasal apa yang aku suka nak buatlah :') #SayangSufinasuha.
Cerita dua hari lepas, aku buka Facebook sebab nak tengok kalau ada apa2 maklumat dekat notifications, tapi masa tu aku tak tekan notification.. aku terus buka favourite "Kawan Karib", scroll punya scroll aku ternampak ini. Masa baca tu, huargh.. tak sanggup sebab aku rasa macam arghhh.. betul ke akak sufi bagi ini.. Huargh.. serius terharu sangat-sangat.. :') Masa tu , sebenarnya tengah buat video untuk akak sufi :') Lepas dah baca apa yang akak sufi tulis dkt post tu, terus tak jadi nak buat video.. Okay... saya mengaku yang saya mudah tersentuh, Jadi jangan buat saya rasa macam gitu jika awak tak saya menangis :') Hehe 
Huarghhh.. macam tak nak lepaskan je akak sufi.. Nak je suruh dia hari-hari ada dekat sebelah aku . Tapi, mana boleh macam gitu... Mestilah akak sufi ada life dia sendiri... ada perkara yang perlu dia fikirkan.. Takpelah... janji aku tahu yang akak sufi selalu ingatkan aku.. Insha Allah dia akan ingat aku sampai bila-bila :') Akak, adik sayang akak sangat-sangat.. Love you :') 
Esok, nak jumpa akak, nak bagi hadiah untuk akak.. Nak bagi akak semangat dan nak lihat akak gembira disamping melihat akak untuk kali yang terakhir seblum peperiksaan SPM akak :') Terima kasih untuk 4 tahun ini kak... Banyak sangat yang adik dapat.. Kenangan, pengajaran dan iktibar daripada semua yang pernah kita hadapi akan adik jadikan kekuatan untuk terus melangkah :') Sayang awak sangat-sangat, sufinasuha :') Tak tahu nak cakap macam mana lagi .. Tsk... Tsk .. Bye !