Ahad, November 02, 2014

Amali Time :’)

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Okay, hari ini aku exam amali kimia.. esok, fizik dan lusa, biologi. Alhamdulilah, amali kimia, dah settle.. Apa yang aku harapkan ialah, paper kimia itu mampu membantu aku mendapatkan markah yang banyak dan memberikan  keputusan “LULUS” pada peperiksaan kali ini.. Begitu juga dengan Fizik dan Biologi. Good Luck, Mun :’) Chaiyok!

KIMIA,

                Tadi, jawap amali kimia… ek… 15 minit awal … hmm… check semua bahan.. ada tersentuh sikitlah bahan-bahan sebab nak tengok apa nama bahan tersebut. Hehe… Maafkan saya.. Dah boleh buat, ek… macam mana ni.. tak boleh pun ( tak ada respond) dekat voltmeter.. Rupanya, tertinggal kertas turas. Hahahahah……  Okay.. amali dengan menggunakan voltmeter selesai. Yahoo!! Jawapan yang aku berikan… mengikut kefahaman aku.. hehe .. Hmm.. Persamaan .. Aku tak tahu betul ke tak tapi macam salah je.. Ek.. sorry, cikgu.. Gelabah sangat tadi… hehe..

                Amali kedua, guna karbonat aku rasa… Masa ni, aku dah berpeluh tahap apa ntar.. kipas kena tutup pulak tu sebab nak buat pembakaran. Baca ayat yang di suruh , ulang alik… haha.. Tak faham soalan betul kan sampai ken abaca ulang alik. Jawapnya pun aku ragu-ragu pulak tu.. Macam gini ke, jadinya.. Haha .. Apa-apa pun alhamdulilah .. tiada kecederaan kecil and radas yang pecah .. Tahniah, Mun :’)

FIZIK,

            Alhamdulilah, selesai sudah amali fizik pada hari ini. Easy.. Bolehlah… Tapi, alhamdulilah, aku bolehlah lakukan. Masuk bab muatan haba tentu dan inersia.. Aku target bab pemanjangan spring tetapi tak keluar.. Haha..  Reda je tadi jawab. Nasib baik aku tak kalut macam semalam, still tenang lagi. Hehe Apapun , tak ada radas yang pecah .. hehe . Esok, amali biologi.. Wish me good luck !! Okay. Tak sabar nak habiskan exam. Hehehehehe….  Hari ini aku dapat result BM.. Alhamdulilah, aku dapat 66 (B) Cuma rasa kecewa sedikitlah sebab tak capai target yang aku buat .. Aku target BM 70.. Hmm.. Tak pe, tahu depan buat yang lebih baik.

BIOLOGI,

Alhamdulilah, selesai jua semua amali . Hari ini, amali biologi.. Alhamdulilah, aku dapat jawab :’) Hari ini juga aku dapat markah bio.. Haha.. Keputusannya, sama je :’(. Haha.. But, okay.. Ada improve sikit dri sebelum ini. Paper sejarah pun aku dah dapat. Alhamdulilah.. B.. hehe 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Copyright ©2015 Label : Freebies | Design by Mastura Aziz