Khamis, November 06, 2014

MENGENAI ABANG AMIN

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Entry sebelum ini yang tak sempat nak update sebab kekeringan idea dan kosa kata.. Sekarang aku tengah sambung semulalah. Hehe…  Introduction, banyak perbezaan antara mereka. Aku bukan nak judge seseorang itu tapi bagi aku itulah apa yang aku nampak dari sudut pandangan aku. Aku tak tahulah sama ada ianya true atau false. So, just it go through their choice. Haha.. Apa punya ayatlah aku buat ini. Layan je :’)


AMIN… dia buat aku rasa macam dia take care sgt. Haha.. aku tak tahu kenapa.. tapi dari cara dia sebelum..belum ni … aku berfikir dua tiga empat enam sepuluh kali pasal dia.. kenapa dengan dia.. kenapa dia baik sangat dengan aku. Terharu beb -_- huhuk.. Dalam hampir menjejah 16 tahun ini, tak pernah seorang pun yang akan bagi sapu tangan dia dekat aku semata-mata, aku selsema. Tapi, kenapa dia sanggup bagi… mungkin disebabkan dia tertinggal lima helai tisu yang dia minta dekat ibu. Haaa.. Amin suka buat aku tersenyum dalam diam. Haha ..  Seorang abang take care kpd adiknya.. haha ..  *perasannya, kan Ami nada adik sendiri.. Haha.. Lantaklah.. dengan Amin je kot aku reti ckp dia ‘Abang’.. Kalau librarian yang lain, aku tak boleh nak masuk .. just cakap aku, kau and nama je.. Dengan Amin boleh sebab dia abang aku.. Haha .. Ntar, kemungkinan yang besar aku anggap dia abang aku walaupun sebaya tapi beza dua hari je sebab tu aku anggap dia abang.. abang.. and abang.. Tak rasa apa-apa feeling pun, panggil dia macam gitu sebab aku anggap dia macam abang kandung.. Haha.. Ehem.. sebenarnya saya tak ada abang dalam keluarga saya tapi adik adalah.. saya selalu bertikam lidah dengan adik saya dekat rumah.. Bila ada ketika dan waktu. Haha. Ayat aku jahanam.. Brr…  Abang Amin…  aku suka sangat share dengan dia benda yang agak secret.. nak kata secret tu tak adalah tapi macam… hm… ada someone ckp perkataan yang aku rasa nak bagi pelempang , penumbuk , teranjang and blaaaaaa lagi. Tapi, yang bagusnya Abang Amin ini , dia macam tahu-tahu je apa yang aku nak cakap tu. Haha. Ada masa tak jadi abang pun… jadi kawan je… jadi lawan ke  or apa-apa je yang aku suka :p Haha.. Amin.. jangan marah .. Haha.. Kahkah.. tak lupa macam mana muka Amin ehhh tertinggal ‘abang pulak’ Abang Amin kalau dia malu…. Huhu… Merahnya muka.. dan tak lupa macam mana dia nak menangis. Amin, kita samalah tak menangis depan orang lain tapi kadang-kala terlepas juga.. :’) Haha.. Kitakan adik- beradik November memanglah sehati sejiwa. Haha. Poyo.. Mun poyo.. :’p. Kalau jeles cakap. Haha.. Siapa tu? Sila tulis nama ada di ruang komen untuk saya memberikan something untuk anda. :’) Hehe.  Mesti kakak aku yang jauh lebih muda, jeles ni.. kalau baca .. hehe .. Sorrylah. Kakak Hazira :’) Kakak, adik  tak lupa pun pasal kakak cuma terlebih excited cerita pasal abang Amin.. Nanti adik buat banyak-banyak entry pasal kakak pula eh.. Stop pasal AR, Sufi dan lain-lain.. Opssss…… mana boleh !!! Haha.. Nanti ada orang yang jeles pula.. Senang cerita tak yah buatlah untuk semua… Pasal myself je.. Hehe..



Ibu, bagi ikut gi HARI KELUARGA SMArT , 15 Nov ni. Abang Amin ikut juga.. hehe … Menyibuk je budak manja aka mumun ni.. Haha.. Tak sabar nak cubit pipi Balqis.. Hehe.. nasiblah dik oi.. kalau kau kena dengan akak… Tapi, macam tahu je . adik Balqis mesti lari dari aku.. Haha.. Takpe2 .. dah ada taktik nak amik perhatian adik Balqis macam sebelum raya haritu.. Haha.. Adik Iman kan ada… Boleh je nak jalan misi bersepadu.. Hehe.. Kalau tak pun dengan adik Farhan.. Haha.. ataupun adik Azam.. Tak pun dengan Abang Amin. Hehe.. Ibu sibuk, kita doklah buat apa yang kita suka.. *evil laugh.. Haha.. Macam tak layak je nak ikut.. Haha.. Sorry Fazrin, Raihan and Fahmie .. tak dapat nak ikut.. sebab kouta dah penuh lagipun kereta ibu dah tak muat..Kalau nak ikut juga, sorang duduk dkt tayar.. sorang lagi dkt bonet dan sorang lagi dkt bumbung kereta.. Hehe.. Jangan marah kami eh :’) Haha.. korangkan tengah exam SPM… tak leh ganggu :’) Good Luck…  Ibu… ibu, nanti belanja anak ibu ni… Hari Jumaat (14 Nov)  sebelum Hari Keluarga (15 Nov) , hari jadi saya :’) Wah…. dah sweet sixteen.. huhu…  *stop melalut… Sambung balik semula, nanti kitorang amik gambar bagi korang tengok eh, kitorang amik banyak-banyak.. Jangan jeles kay :’) Haha.. Mesti, Fahmie.. merajuk… Fazrin…. “ Ibuuuuuu, nak ikut… kenapa tak ajak. Eii, tak acilah macam gini.. Amin and Mun dpat ikut.” Dan Raihan, aku pun tak tahu.. mungkin kecewa kot.. Ek… Ibu pula “ Adoi, anak-anak aku ni.Dah mula buat hal” Aku and Amin, senyum je.. Haha.. Adanya kami membuatkan ibu pening kepala tapi adanya kami juga membuatkan ibu bahagia.. Haha… Lepas ini tinggal berdua jelah dengan Abang Amin.. :’(. Tak tahu macam mana tahun depan.. Tak ada lawak bodoh..  tak ada usik mengusik, tak ada pujuk memujuk, tak ada gelak macam tak ingat dunia, tak ada marah macam nak tikam pakai pisau , tak ada nak buat muka, tak ada nak buat muka tak tahu malu, tak ada nak take care antara satu sama lain, tak ada nak buat kerja sama-sama, tak ada nak membahan je.. Okay… Akan rindu segalanya.. :’) Dengan Abang Amin… Kalau tengok muka dia… mesti ada rasa nak tersenyum je sebab hahaha… Macam dia tengah malu je .. Memerah je muka dia.. Lagi.. Mata dia tu macam nak menangis… berkaca-kaca.. Ek.. Habis aku kena marah nanti. Sorry Amin… 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum..
>terima kasih kerana sudi komen :)
> No ads links.
> No Anonymous.
> No Haters.
> No Stupid Words.
> Maaf sekiranya tidak dibalas.