Friday, December 12, 2014

Story about SAVE THE DATE :)

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Okay, aku sekarang ni, aku bergiat nak menulis... So, jangan kacau aku bila aku tengah bersemangat.. Malam tadi, aku bukalah youtube.. Lepastu, aku searchlah "SAVE THE DATE" *beranganlah tu, nak dapat macam gitu :P. Haha.. Aku tak tahu kenapa aku suka tengok video2 yang bertajuk "SAVE THE DATE" Macam best je .. tengok orang bertemu jodoh mereka masing-masing. Hehe Kalau boleh aku pun nak macam gitu juga. * Beranganlah sana... Belum tertentu kau dapat. hehehe.

Satu video ni, yang buat aku tertarik.. Skuter perempuan tu tak boleh nak start, lepas dia terjumpa sekumpulan lelaki yang baru lepas bersenam dekat tasik, dah nak balik dah time tu * kalau tak silap. Lepastu salah sorang dari mereka, tolonglah.. Masa tolong tu, boleh pulak main2 mata.. *Ehem, zina matalah,, haha.. time laki tu tolong start, perempuan tu pergi amik kertas dari beg dia, dan dia bagilah soalan addmath..* kiranya macam gitulah..Perempuan tu selitkan dekat Ipad lagi tu. hehe.. Time laki tu sampai rumah, kertas tu terjatuh.. Laki tu, amik. and dia tengok.. dan try selesaikan soalan tu, tapi tak dapat2.. Setiap hari, laki tu pergi rumah perempuan tu, hantar gambar yang di buat puzzle. *Gambar yang ada dia dan laki tu. Hehe .. perempuan tu kumpul-kumpul dan mulalah selesaikan puzzle bergambar tu tapi tak cukup. Means, gambar laki tu yang tak ada. Perempuan tu pun dia ingat balik detik tu, yang dia pernah selitkan kertas dekat Ipad laki tu.. Suatu hari tu, asa laki tu berjoging, tiba2 laki tu ternampak perempuan tu dekat area-area rumah perempuan tu.. dan perempuan tu tulis soalan addmath tu dekat papan hitam. 


agak-agaknya korang boleh jawap tak? hehe.. Aku sendiri pun tak boleh nak jawap.. hehe 

Nak tahu jawapannya apa? Okay. Inilah jawapannya..

jeng..
jeng..
jeng..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

okay... Jawapanya ialah.....



 Masa ternampak soalan ini ,laki tu terus kusut kepala sebab tak tahu jawapannya apa, bila dah dapat tahu, laki tu, terus yes! haha.. 

Ada sesiapa yang berminat, nak buat macam gini.. hehehe 



No comments:

Post a Comment