Sufinasuha Binti Aminurrahman

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)





Ehem! Ini punya cerita untuk seseorang yang yang terrrrrlalu istimewa dalam hidup aku :) Hehe... Hari ini aku nak cerita pasal dia je, orang lain aku abaikan buat sementara waktu.. Hehe.. Maaflah... Ceritanya begini.... hmmm, lebih kearah jawapan daripada cerita dialah :) hehe Ini linknya.... korang buka sendirilah kalau nak tahu :) Tekan sini. Sambil-sambil baca blog dia tu followlah sekali dan tinggalkan jejak anda di CHATBOX. Terima Kasih :) 

Hai... hai... jangan geram sangatlah :p Awak pun sama je dengan saya. Kejap online , kejap tak . Penat tau tunggu awak. hehe. Sampai saya tertidur depan laptop :) Haha.. Rindu pulak nak chat. Chat? Tak nak, adik nak video chat je dengan akak :) Eheh, melebih pulak aku ni.  Hurmm , cumaa , sejak kebelakangan ni , dye tuu , asyikk cakap pasall Pak cik kesayangan dia je . Ekk, Apa yang aku nak tulis pulak ni. Hmmm... Arghhh.. tahulah nak tulis apa :) Nak kata kesayangan taklah sampai tahap itu.. Hmmm... Yeke? Entahlah, aku sendiri pun tak tahu. Lagipun dah janji tak nak ingat dia langsung. Bolehkah aku buat? Hoi!! kata nak cerita pasal kak pi je... Ini yang mendatangkan amarah ini. Arghh, ampun, aku tak ingat lagi pasal PAKCIK JAUH aku tu.  Seterusnya.... Haha , jeles ? Choiii ! haha , hurmm . Sikid lha jeles . Takpelah , normal lah tu . Perasaan kan . Semol de Mater lah dek .  Kihkih! kau jeles kak :) Yahoooooooo!!! Sukanya aku :) hehe. Asyik adik je yang makan hati. hehe.. Kalau kau rasa sakit berpisah dengan pak cik awak tu , nanti lagi sakit tau berpisah ngn kengkawan . Ehhh!! bila masa berpisah? Selalu dekat je.. dekat dalam dan di setiap doa.. Haha.. Ok. tolong jangan jeles!! Kawan? Hmmm... adik pun tak tahu siapa kawan adik.. Semuanya adik main tibai je.. nak kawan.. kawan.. tak nak kawan, kau tetap kawan aku.. :) Nak marah ? Buat apa nak marah ? hurmm , akuu pun salah jugak . Dah lah terlupa bufday dia . Ni adik nak marah ni. *sambil pegang rotan. Tahu pun... siapa suruh lupa?? Nak tahu satu cerita tak? Time adik tanya siapa nak pergi jamuan tu..Kan adik ada cakap dengan akak. "Tak pe Pi, lupakan." Lepastu, akak cakap "manada lupa." Time tu, adik pandang je akak, padahal dah nak menangis time tu. :( Kak Ipah perasan yang adik nak menangis tapi dia senyap je. Timetu, adik pujuk diri adik, cakap kak pi ingat cuma dia busy dengan SPM dia. Tak comellah kalau menangis.. Cool Mun :) Haha, keluar bilik Mate, lap air mata :(

Aku yang selalu nampak tak ambil kisah tentang dia. Nak tau ? sesibuk mana pon aku , still aku jaga dia. Wahhhhh, terharunya  adik :( *lap air mata.. Bende pertama aku tengok bila dah ngadap laptop , blog si mumun lah nii . Bende pertama yang aku dok korek2 kat dalam bilik tu , hadiah dari dia. Tak sangkanya aku. Lap air mata lagi sekali. :) Ada jugak sorg minah ni kononnya nak jadi adek angkat aku . Emm, siapakah dia??? Nak tahu boleh tak kak Pi?  Hmmm.. 

Statement ni buat adik grrr.  Aku malas nak cakap . Tapii , dialah satu2 nya adik angkat yang paling aku sayang. Dulik apa akuu , aku tetap sayangkan dia :') Haha , selama ni aku senyap je. Malas nak bagitau pape, ckp sayang tu pon susah . Kadang2 saje je aku nak jeleskann dia . Aku bermesra2 dgn budak2 silatt , haha , klaka nampak muka jeles dia . Buruk ! hahah , takdelah dik . Akak gurau je sayang .  Kenyataan sebenarnya, memang adik jeles pun tapi adik diamkan je. :) Ehh!! tak pernah buat muka macam gitu... cuma, macam nak jerit dekat telinga akk itu adalah.. hehe..

Inilah perjalanan hidup yang harus kita tempuhi :) InShaAllah, ukhuwah kita berkekalan :) 
Siapa nak jaga dia nanti ? Jawapannya Allah ada dan dia akan jaga adik :) siapa nak kacau dia lagii ? Hmm... entah.. tak tahu.Siapa nak cubit , tumbok dia lagi ? Entah!! Adik pun tak tahu. :) Siapa nak tengok2 kan dia ? Hmm... diri sendirilah.. hihi .. Macam mana akuu nak tggu dia datang sekolah lagii ? macam mane aku nak tenguk muka dia lagi ? Imaginasi :) Macam mana aku nak jumpa dia lagi ? Dalam mimpi dan berharap satu hari nanti itupun kalau sempat :) Macam mana aku nak support dia lagii ? Hmm.. Doa :) Mcm mana akuu nak gurau ngn dia lagi ? Hmmm.. Siapa nak panggil aku akak lagi ? Saya :) Siapa nak panggil aku Kak Pi lagii ? Saya :) Macam mana sambutan hari raya nanti ? Hmmm... Macam mana Bufday aku @ Bufday dia nanti ? Hmmm... Masa yang menentukan. :)

Terima Kasih sangat-sangat :) Sepanjang hidup aku , dialah selalu jadi yang teristimewaa buat diri aku . Always ada dengan aku . Sesibok mana pon aku , aku akan jaaga dia. Tapi sekarang , dah lain dah . Aku dah masuk alam lain , dia masihh di alam lain . Hanya doa je mmpu aku kirimkan . Sob2 . Banyak woo kenangan aku dengan dia. Haha... tahu pun.. nak tak adik senarai semua kenangan. Excited ni! Sememangnya budak pelikk ni lah yg aku tetap sayang sampai bila2 . Rezeki budak pelik :) hehe .. haha , chepp !! jangann nangiss , cool der ! Hati kene sado ! haha.. Malam ni tidur bertemankan air mata . Takpe , sufii . Dia boleh jaga diri , jangan risau , jangan sedih .. Allah yang jaga adik.... :) Semuanya kerana Allah. :)

 Akak tggu adek ada wasap kay . Adik x ada waasssap, kalau nak adik ada, tunggu time telefon baling-baling adik rosak :) Telephone tu tahan lasak walaupun dah beratus kali "shot" orang.. huhu.. kena pula tu :) Maafkan saya ye mereka2 yang kena shot  dengan aku. :) Satu je impian akak yang tak pernh tercapai . Kita tak pernah amik gambar sesama kan ? Akak harap akan ada satu hari kita luangkan masa sama2 . Nanti kita amek gambar puas2 kay. InshaAllah... Saat ni , akak teringat pulak , First time akak jumpe adik . Time tu , adek kecik je , lari laju pulak tuu . Masa kt padang , akak baru lepas lari merentas desa. Tengah penat2 nampak adik tengah pandang akak . Akak tak tahu kenapa , sebab tak kenall kan masa tuu . hehe . Haha... memang pun :) Tapi sekarang adik dah tak larat dah  nak lari.. huhu... sebab adik suka pandang akak time tu :)

Adekk , Akak Sayang Adek Sampai Bila2 :') . Jaga Diri Syang . I LOVE U <3 . Jawapan adik.... terpaksa ditunda.. Maaf :)


DEAR SUFINASUHA, ADIK SAYANG AKAK SAMPAI KE SYURGA :) INSHALLAH :) AKAK PUN SAMA, JANGAN SAKIT TERUK2 TAU :) HAHA, I LOVE YOU TOO :)


To: My Dearest Sister, Sufinasuha Binti Aminurrahman :)
From: Your Pelikss Sis, Munirah Ezzaty Binti Rosli :) 











Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Muka hampir sama, ada jodoh yang kuat???

Blog Kelas !!

Adik rindu abang...