Pages

Tuesday, January 06, 2015

Catatan Mat Luhfi

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =) 
 
 
 
 
Selamat tengah hari..Haha :D  Nak cerita  pasal apa yang best ye? Haha.. Tak tahu? Mehlah baca entry aku yang aku sendiri pun tak tahu best ke tak. Haha.. Okay, tak lawak pun -_- tapi aku nak korang gelak jugak walaupun kelihatannya agak hampar ehh hambar.. XD

Semalam pergi kota, ingatkan nak beli buku tarbiah sentap tapi bukunya tak ada, belum sampai. Huarghh.... Lepastu, kakak nampak buku keajaiban dunia, dia kata nak beli, masa aku main selak-selak, ternampak buku mat lufhi. Apa lagi, dia cakaplah "Eza, nak buku mat Luhfi?" Lepastu, aku cakap kau nak buku mana satu ni? "Mah Luhfilah" Aku cari buku lain, tapi.... alaa.. napa buku ni mahal sangat? Hurm.. Kak Mira cakap, Kau ingat buku2 ni murah ke? Memanglah mahal. Hurm.. lain kali jelah aku beli.. Lepastu, buku "Mat luhfi ni , sapa nak bayar?" kau bayarlah.. Haha.. Lain kali aku nak pergi sorang2 je.. Haha.. 
 
Mat Luhfi? Siapakah dia? 
 Okay, bawah ini ada gambar dia.. itulah dia Mat Luhfi.:D


Alhamdulilah, walaupun tak de niat pun nak beli buku mat luhfi tu, tapi alang2 masih ada stok kat kedai buku, amik jelah, nanti time aku nak beli, tak ada pula.. macam buku tarbiah sentap tulah.Hurm..sedihnya. tak dapat beli.. :(

Sekeping Nota :

Semoga Munirah Ezzaty Binti Rosli, mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM2015.Amin.

4 comments:

  1. hehehe.. comel ja situasi..tunggu ekspo/pesta buku la dik..murah2 punya..cuma tak tahu la ada ke tdk bukunya..huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. comel ? ehem.. malulah2..haha .* tak ada kena mengena pun . :P hmm, mmang teringin sangat2 nak pergi sana tapi tak ada masalah.. sapa yg nak bawa gi pesta buku. huhu.. selalu asyik tengok org je update time diorng pergi pesta buku. InshaAllah satuhari nanti, borong bayk2 buku dekat sana. heheheheh .. ada kot.. haha takkn tak ada .. hehe

      Delete
  2. Selamat habiskan buku tu, Munirah. Akak dah ada tapi sampai sekarang tak sempat khatam lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. InshaAllah. Samalah dengan kita kak , belum khatam lagi baca buku mat luhfi ..hehe

      Delete