Friday, January 02, 2015

Gelaran "PROF"

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


University or Education Banners vector eps10 illustration - stock vector
 
 
Tengok tajuk "PROF".. Bila kau di iktiraf gelaran dengan gelaran PROF??.. Jurusan apa dan bla.. bla. bla.. mesti korang tertanya-tanyakan. Haha. Aku ni belum habis sekolah lagi, baru je nak amik SPM! Belum lagi kenal silibus form 5, tapi selak-selak buku tu, adalah.. Hehe.. 
Dapat Gelaran "PROF" sebab budak2 librarianlah.. Psst.. Aku adalah pustakawan berdedikasi di SMat pada tahun 2014. Tepuk tangan sikit. huhu.. Nak tahu kisahnya, meh ikuti cerita seringkas-ringkasnya. Hehe.. Dapat gelaran tu pun sebab aku pakai cermin mata je.. Haha .. Pertengahan 2013, aku start pakai spect, itu pun sebab klinik yang bagi surat suruh buat spect, kalau tak tak adanya. Sekarang ni.. Aku sibuk2 pula nak cerahkan mata semula. Hmm.. apalah nak jadi dengan aku ni, tak bersyuukur ke? 
 
Jawapan aku:  Bukan tak bersyukur, bersyukur sangat-sangat. Terdapat dua reason disini, kalau aku tak pakai spect, U know, aku happy gila.. boleh cover2 lagi, sebab tak nampak orang .. haha.. *itulah function utama. :P So, maksiat mata berkurangan.. Alhamdulilah. Serius mata aku dah rosak teruk.. Tak tahulah powernya dah naik ke belum.. Haha.. masa check nak buat spect, power aku tak center, sebelah kanan yang teruk, power aku 275. kalau tak silap, kiri pula 150.. haha.. Jauhnya jarak.. kalau aku pakai spect, nak semua huruf, boleh nampak dari jauh manusia-manusia di sekeliling tapi yang masalahnya.. aku ni kalau dah pakai spect, ramai orang mulalah , kepala nak berpusing 360 darjah , kaki macam tak pijak tanah. Hahaa
Sambung cerita aku balik, libarian form 5 lelakilah, start nampak aku pakai, dia orang pegi gelakkan, lepastu muncul title prof tu. Huhu.. Aku mula2 , tak payah panggil macm gitu, tak layak kot.. tapi, lama2 tu, layankan jelah.. haha.. sampailah tahun 2014, sebab budak2 yang panggil aku prof dah habis sekolah cuma tinggal Amin je. hehe.. Akulah pula yang jadi pengerusi nanti . Haha *perasan sekejap :P Dulik apa aku, janji aku update post aku. Haha. *tak ada kena mengena. :P
Bawah ni, aku tulis ayat, masa post kat facebook
~ "Prof" itulah gelaran yang diberi sepanjang 3 tahun bersama dengan librarian tingkatan 5. Selalunya yang panggil gelaran itu, Fazrin and Fahmie and Amin. Pada awalnya, tak suka dengan gelaran yang diberi, tapi bila selalu kena panggil dengan nama itu, rasa macam satu doa, moga aku akan jadi seperti itu. InshaAllah. ~

Okay, chow dulu.. Azan dah berkumandang.. Solat Subuh sudah memanggil.. :D

8 comments:

  1. kata2 tu kan doa. mana tau suatu hari nnt awak menyandang gelaran prof tu betul2. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.... InshaAllah kak, mudah-mudahan saya dapat gelaran tersebut :D Amin....

      Delete
  2. sama la kita p librarian juga dlu..pakai spek start form4,nampak kekok sangat..lama2 cun pula pakai..hahaha.. bagus jd librarian dr pengawas sekolah..walaupun kena brtugas sesi petang tp seronok dpt lepak lama2 dalam library..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu.best kan jadi librarian :D samalah kita . hehe .. huhu.sokong2, memang cun je ..Haha .. perasan pula..XD yes! tepat sekali .. huhu.. saya tak pernah kena bertugas sesi petang tapi semuanya sesi pagi je.hehe..pernah pun,macam tak nak masuk kelas je time tu ..haha

      Delete
  3. mana tahu suatu hari nanti betul2 dpt gelaran tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah.. thank you :D Amin...Mudah-mudahan suatu hari nanti..:D

      Delete