Friday, January 02, 2015

Nak Jadi apa?

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =) 
 
 
Job avatars
 
 
Huarghhhh, aku sudah mula menguap..  Tapi tahan and stay cool.. *Tetiba je.. Haha.. Handset aku dekat keypad ada lampu tapi dekat skrin hitam legam.. Haha.. Nak baca, nak call, nak main game, memang tak boleh lah.. Dia suruh fill in the blank.. Haha.. *lawak pagi2 buta macam ginilah. Haha *Tak kelakar pun -_-.

Nak jadi apa? Nak Jadi apa? Nak jadi apa? Soalan yang acap kali , abah aku tanya aku, eza nak jadi apa? nak jadi apa? Jawapan aku , mulut di zipkan , angkat bahu dan geleng kepala. haha.. Ekk? Haha.. Layan jelah.. :D Jawapan dalam hati , nak jadi anak yang solehah.. haha.. *tak kena okay dengan soalan yang abah tanya, tapi macam kena je.. Apa yang aku bebel ni. Haha. 

Dalam aku diam tak bicara, akhirnya abah cakap, jadi cikgu jelah, gaji pun dah mahai.. Hahaha.. Aku Hmm.. Entahlah, tunggu habis SPM, dan nak soalan selidik dari orang yang berpengalaman. Tapi aku tak retu yang explainkan .. Haha,, Adois.. susahlah gini.. Hmm, tulisan aku tak cantik tulis kat whiteboard.. Serius hodoh sangat-sangat.. Haha.. Padahal merendah diri. Tapi kalau aku tulis angka cantik tau.. Haha.. Selalu tulis sangat kat whiteboard . huhu.. Kalau macam gini, jadi guru taska jelah.. haha. Ataupun guru Matematik :D Ataupun jadi je guru librarian, tak pun guru kaunseling. Haha. and apa2 lagi ... Haha. 

Aku sebenarnya tak kisah !!! Jawapan selamat .. haha.. Janji aku sambung study.. Huhu.. Nak dalam bidang pendidikan kalau boleh.. Hehe :D Apapun pekerjaan yang aku dpaat aku terima jee.. Haha. Janji Halal :D Nak amik jurusan apa.. amiklah , janji boleh bawa.. :D Jangan menyesal kemudian hari sudahlah.... Okay, aku kena stop sebelum membebel dengan kadar yang laju dan korang pun tak faham apa yang aku ceritakan sebenarnya. Haha.. Point utamanya, just nak tahu "Nak Jadi Apa je" ni sampai ke bintang bulan semua keluar.. Haha Bye..

6 comments:

  1. nak jadi apa erk agak2 . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jadi... hmmm.... Isteri dan anak yg solehah.. hehe :D

      Delete
  2. baik rancang sekarang dik nak jadi apa,sekurang2nya ada la juga jati diri dan matlamat hidup,,tak macam akak ni,masih terkapai2 lagi..
    heheh..sorry la sibuk menasihatkan ..lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay.. dah tahu dah nak jadi apa tapi masih mencari mana satu yang paling paling paling sebati dengan diri ini, kalau boleh semua nak jadi. haha tak semestinya tak bolehkan kalau semuanya nak jadi .. hehe.. tak pe..Tq tau kak :D

      Delete
  3. jadi ank yg boleh mmbanggakan ayahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayahnya je ke? kesian mak saya. hehe .. InsyaAllah .. :D Thank you :D

      Delete