Saturday, January 24, 2015

POWER MATA NAIK!

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)



Semalam pergi Econsave, nak beli barang sebab barang- barang kat rumah dah habis. Masuk Econsave, jalan2 sambil mata memerhati... Pergi ke kedai cermin mata yang dulu aku buat spectacles. Tanya dia? Boleh tak saya nak minta kain lap cermin mata. Lepastu, dia tanya dulu buat spek kat sini ke? Aku cakap, a'ah.. Dia tanya nak kain macam mana? Aku blur time tu... Dia tunjukkan jenis kainnya. Satu yg berkualiti dan satu lagi yg biasa... Aku cakap yg berkualitilah... Sebelum pilih.. aku tanya harga dulu sebab aku bawa RM 7.50 je... hehe  Bayar kat orang tu... Masa bayar, mak aku sampai, mak aku suruh orang tu check mata aku sebab selama ni aku dok ngadu kat mak aku yang aku tak nampak dengan jelas. Checklah time tu.. Masa tengah check, cakap dalam hati, apasal belah kiri terang.. belah kanan x terang macam kiri.. Selesai check, tunggu result keluar, orang itu minta cermin mata, aku bagilah sebab dia nak buat perbandingan... Dah selesai, orang tu ckp, power aku  belah kanan naik 100... haha mendadak sgt2... huhu.. kiri still sama, naik pun sikit je x mcm belah kanan. time dia ckp tu, aku sengih jelah... haha.. Mak aku tanya kena buat spek baru ke? Dia cakap kena buat sebab power naik banyak sangat. huhu... 

4 comments:

  1. byk gak naik...saya silau tapi malas pakai spec..

    ReplyDelete
  2. Adoi, kalau saya memang sakit hati kalau power mata naik. Habiskan duit nak kena tukar glass pulak.. Haih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... nak buat mcm mne kak, da powernya makin naik. hehe Tunggu bajet cukup baru tukarlah kak...

      Delete