Tuesday, March 03, 2015

RESULT SPM 2014

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)
Today, result SPM keluar. Hmm.. Apa yang aku rasa? No feeling but i'm so excited.. Macam aku pula yang amik result... Haha..  Hmm... Aku tak tahu nak gambarkan macam mana ? Haha...  Continue... Congratulation for those yg dpt straight A's dan result yang cemerlang ...
Ehem... tahniah ARZA :) because you get 9A 1B :) Happy for you... Sorry ye tadi. Time awak pandang saya tapi saya buat-buat tak nampak.. Banyak kali pula tu, bila awak tak pandang saya , saya pandang awak. Kahkah... Alhamdulilah, tiada rasa berdebar bila nampak awak walaupun dari jauh. Yea, saya tahu tadi saya mengelakkan diri dari jumpa awak... Hmm.. Oren... Haha... Teringat pula.. Sebenarnya saya dah tahu result awak sebab saya mimpi dan naluri hati mengatakan awak memang dapat 9A ... Tahniah!
For my cute sister, SUFINASUHA BINTI AMINURRAHMAN. Tahniah !! 4A ... but why yr chemistry result hmmm tercicir... haha...  
For Haikal Safuan, congrate ya.. Happy sungguh kau,kal. Siap menari-nari depan aku.. haha.. So, yr hadiah aku dah bagi.. Nasib baik lepas target aku ... haha.. McD aku mana? Terpinga-pinga kau tadi. Haha. Aku gurau jelah mamat poyo :p Tahu takut...
Story here... Tadi sebelum pergi dewan, Erin dan Hannan tanya, "Kak Munirah nak pergi jumpa Sufi ke?" ME "a'ah." Erin or Hannan, "Boleh ke, kitorang form 4 pergi dewan."  ME "jomlah"  Haiza " Mana boleh." Erin balas " Kitorang ikut kakak baju kuning bukannya baju merah." Aku biarkan jelah diaorg berhentam sesama sendiri.. Akhirnya senyap.. Sebelum Erin tanya "Kak Munirah nak pergi jumpa Sufi ke?" , Erin cakap dengan aku "Rindu Sufi." Aku senyum jelah. hehe..
Lepas dah jumpa akak Sufi, aku tak tahu kenapa aku peluk dia , dan masa peluk tu aku tak cakap tahniah pun kecuali aku cakap "Kenapa kimia D?" haha.. First jumpa kak pi, dia x bagi but aku x tahu kenapa naluri aku mengatakan kak supi dapat 4A. Masa aku rampas slip dari tangan dia,aku tengok berapa A yang kak Pi dapat, lepastu, aku peluk dia. Reason aku peluk dia mungkin sebagai ucapan tahniah. haha.. Lepastu, Terserempak dengan Erin, Hannan dan Shahira , diorang tanya "Kak Sufi mana?" ME " Dah balik kot." Lepastu, Erin cakap "Alahh..." Masa gerak menuju ke dewan, ternampak kak sufi. Okay, bagitahu dia, adik2 silat dia nak jumpa. Kak Pi, cakap "biarkan jelah diaorang." Aku senyap jelah. Tapi budak ni nampak dia, diaorg panggil Kak Pi.. Aku masuk dewan.. Masa balik nak pergi solat, terserempek dengan Erin, Erin cakap "Tadi dapat bergambar dengan Kak Sufi." ME " untunglah." Habis solat Erin cakap " Tadi Kak Sufi cantik sangat." Aku tak balas apa yang dia cakap , cuma senyum dan cakap dalam hati "Ye, kak Pi memang cantik tadi."  For Kak Pi, adik tak jeles tau bila adik2 silat akak dapat bergambar dengan akak. :D  Tahniah Kak :D 
Lepas solat, naik bilik guru, teacher Aishah tak ada lagi. Letak beg, pergi library sebab nak bgi duit. Masa jumpa Ibu, Ibu cakaplah, tadi Ali naik library jumpa saya. Dia nak bayar denda buku. Dia bagi RM 50 sebab dia cakap itu je yang dia ada, lepastu saya pulangkan RM 20. Ali cakap, kenapa cikgu pulangkan RM 20. Saya pun cakap, banyak sangat takut teramik lebih. Aku menjadi pendengar setia. Ali, saya rasa macam bertuah betul kenal awak.. Entah kenapa, saya rasa saya makin suka dan terus suka dekat awak. Now, saya tak boleh fikir sangat pasal perasaan saya.  Ok, stop pasal tu. Sambung cerita, Ibu cakap dekat saya, "Mun, awak dah tengok slip Ali." Hmm.. "Tak." Lepastu, ibu tunjukkan slip awak Ali. Okay. Saya tak tahu nak cakap apa. Saya Bangga dengan result yang awak dapat. :D Ibu cakap dengan saya, "Mun, tak nak suruh Ali ajarkan awak?" Saya, hanya mampu diam sahaja.  Aku tahu Ibu nak aku dapat result macam Ali dan aku tahu Ibu nak hubungan itu kekal. Hahaha... Ibu pernah cakap sebelum ni "Mun, kalau awak boleh dapatkan dia memang awak hebat, untung awak nanti, lengkap semua ciri2 suami yang soleh." Aku hanya senyum. Cakap dalam hati "InshaAllah, jika dia ditakdirkan untuk saya." Ali... mungkin awak pernah terbaca luahan apa yang saya rasa selama ini. Saya harap awak tak memikirkannya sekarang. Terima kasih dan tahniah. En. Zainal Abidin dan Pn. Mariana mesti bangga dengan awakkan Ali. :)

Ali, tadi saya bagitahu mak saya pasal result awak, mak saya senyum ... hehe.. Bangga mak saya bila bakal menantu dapat result yang cemerlang. Haha..

2 comments: