Pages

Tuesday, April 28, 2015

Tak suka Kak ME

Terima kasih atas ucapan anda..
Akak tak rugi pun dik.. kau cakap macam gitu.. so, akak maafkan jelah kau, dik. Takpelah dik.. Apa yang kau nak cakap lepas ni.. Cakap jelah. Akak terima apa yang kau akan katakan nanti. Terima kasihlah sebab ajar akak sesuatu 😊😊😊

Kau buat akak makin.... makin.. kuat untuk hadapi dunia sebenar dan kau buat akak makin buka minda tentang keadaan  dunia luar nanti.

Tak semua orang yang suka kita kan adik.. So, terima kasih sebab tak suka akak. Hak adik kan..  Suka hati adiklah..

Cuma, jalankan tugas kau sbagai pustakawan jelah akak minta. Tahun ni, akak dah lepaskan semuanya.. Akak dah tak amik tahu pasal library sangat dan akak tahu ibu macam terasa hati dgn akak. Yelah. Selalu everday asyik jumpa akak je.. ni dah jarang.. dan terlalu jarang naik library.

Mungkin tak adil.. tapi, entahlah akak nak cakap lebih pun tak boleh juga. Mungkin akak ada salah jugakan. Tapi, kita kan manusia.. Ada masa nak private juga. Hmm..

Tahun ni akak cuba bagi korang peluang.... peluang yang amat amat di alu-alukan..  korang boleh rampas balik apa yang korang rasa tak puas hati dulu.. Amiklah.. akak tak kisah.. Tak kecil hati pun... Yes! Akak stop secara mendadak. Mungkin membuatkan ibu kecewa dengan akak.. tapi , akak rasa itu jalan terbaik.. So, untuk legasi seterusnya.. korang buatlah yang trrbaik! Akak dah pergi dah.. Dah tak ada kat situ dan bukan lagi dalam organisasi pustakawan lagi.

Apa yang akak rasa.. biarlah .. akak simpan.. Every word that u said akak maafkan..  ok .. bye.. 

No title, maybe?

Aku tidak tahu kenapa dan mengapa... Mungkin aku tension dengan keadaan sekeliling yang membuatkan aku nak mengamuk je.. Sorry ye..

Aku tak tahu kenapa ... Sebab aku sendiri pun tak boleh nak control... Aku suka keadaan yang aman , tenang dan bukannya suasanan yang bingit.. sesak.. Aku tak suka sebab akan membuatkan aku rasa pening.. kalau aku gi mana2 aku akan cari tempat yang x ramai orang atau langsung x ada...

Public place for myself ... Okay.. bye!!! Assalamualaikum..

Wednesday, April 22, 2015

Program kimia A+ SPM

Alhamdulilah untuk segalanya pada hari ini.. terima kasih semua atas tunjuk ajar...
Share ilmu dan segalanya... Alhamdulilah. Terima kasih Allah...
Terima kasih kawan-kawan..
Terima kasih cikgu2..

HARI INI JADI GURU MUDA.. HEHE...
Program Kimia Skor A+ SPM..  Alhamdulilah..
Mengajar aku untuk menjadi seorang yang confident .  Mengajar aku untuk berkomunikasi dan berinteraksi dengan orang lain..
Memang best!!!!
Coming soon chapter 2,3,4..

Jumpa kawan lama... Jumpa kawan pergi karnival.. Jumpa kawan pergi NILAM.. dan jumpa kawan baru... 😀😀😀😀😀

Terima kasih semua...

Thursday, April 09, 2015

RINDU AKAK SUFI

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)
Allah bagi aku pilihan tadi..
Sama ada nak balik awal atau lambat...
Pertemuan yang singkat tapi amat bermakna.
Sungguh aku rindu dia...
Ahhh.... tak mau ahh menangis mun... 
Kaukan kuat...
Adik aka gemok .... Sekejap... Masa akak sufi panggil aku tengah cari Aisyah nak bagitahu ayah dia dah sampai... Jumpa akak sufi, aku pandang dia.... Betapa aku rindu dia (cakap dalam hati). Aku cakap "Adik dah nak balik."  Reaksi akak sufi "Dah nak balik?" .. Reaksi pada wajah dia buat aku rasa.... hmmm.. maaf kak... Lepastu, aku dah nak pergi tapi akak sufi pegang tangan aku. Akak sufi cakap sekejap sebab akak sufi nak ambil gambar dengan aku.. Time aku nak bergambar dengan akak sufi... Aku tak tahu kenapa aku rasa kekok ... Mungkin aku tak sedia atau aku tak jangka pun akak sufi nak bergambar dengan  aku.. Entahlah.... Tapi, kenyataan yang aku tak boleh tipu sekarang ini bahawa 
aku rindu dia sangat.. 
Maafkan adik,kak....

Wednesday, April 08, 2015

ILUSI

Sayang... kau tahu aku dah lama tak nampak kau. Dah lama aku tak luahkan segalanya. Aku rasa dah hampir setahun. Hmm.. Bilalah waktu yang paling sesuai ye untuk aku luahkan segalanya. Kau tahu aku rindu. Hmm.. Rindu yang tak terhingga. Aku nak kau peluk aku erat sampai aku menangis. Boleh ke kau buat? Apalah aku ni!!! Aku nak luahkan segalanya tapi aku tak mampu buat setakat ini. Biarlah bibir bicara bila tiba masanya. Aku tunggu kau. Tapi, bila? Nanti kau bacakan ayat suci Al-Quran dekat aku tau supaya aku tenang dan lebih positif. Yeah!! Aku tahu kau sayang aku.
Sayang, jangan pernah lupa janji kita tau!!! Kita akan spend sama-sama. Nanti aku ceritakan segalanya kepada kau. Aku harap dengan kau aku mampu luahkan segala2nya. Because kaulah teman aku sepanjang masa. I love you sayang.
Sayang, apa kata kita lihat sesuatu yang indah? Masa itu aku bolehlah ceritakan segalanya. Kau sebagai tempat untuk aku menukilkan beribu-ribu patah. Aku pasti kau dengar punya omelan aku ni. Nak buat macam mana aku kan manusia.
Sayang... I need to go now!!! See you again!! Love you !! Haha

Tuesday, April 07, 2015

SYUKRAN, AMIN

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)
Aku menulis mengikut rentak aku... Suka hatilah aku nak buat apa, janji cerita itu akan jadi kenangan yang terlalu indah :) 


Amin aka Abang Amin, terima kasih .... haha 

Sebenarnya aku malu dia baca apa yang aku tulis kat blog ni. Hmm.. stalker Insta aku eh? Takpeelah... aku sedang mempromosikan blog aku.. Haha.

Amin tanya aku, kenapa aku gelarkan diri dia "ABANG" dalam penulisan? Kau nak tahu sebab apa? Nantilah... bila aku rajin dan ada masa untuk menulis..  haha...


Kali ini dah 3 kali kau cakap blog aku cantik dan cerita aku best... 
Mesti kau gelakkan time kau baca pasal cerita2 tak matang aku tu. hehe

Ok. Aku nak buat soalan 4 untuk kertas 3... :)
Jumpa lain hari untuk entry seterusnya.


COMING SOON! UPDATE ABOUT SOLAR CAR...

TERIMA KASIH AMIN :D 

Friday, April 03, 2015

MAJLIS TILAWAH AL-QURAN

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)

Ok.. Hari ini aku ada mood nak menaip ... Haha.. Cerita yang tertangguh sejak 5 hari lepas. Bukan aku tak "ONLINE".. Aku online okay cuma tahap kemalasan itu yang memuncak untuk aku menaip berpatah-patah ayat ekk perkataan... Aku just nak cerita pasal MTQ ..
29/4/15 
MTQ peringkat zon.. Aku masuk kuiz... Pertandingan yang terlalu sengit... Alhamdulilah.. Dapat naib johan sebab soalan tambahan yang pertama, kami berjaya jawap daripada 3 buah sekolah.. Markah sebelum soalan tambahan adalah seri ... Huhu... 
1/4/15
 MTQ peringkat daerah.. Alhamdulilah.. tempat ketiga.
Terima kasih kepada semua yang terlibat :)
Terima kasih Allah ... Alhamdulilah

Masa penyampaian hadiah, pengetua cakap mcm gini?

PENGETUA: "Nanti dapat A+ SPM"
ME: Hanya Mampu Tersenyum  *Tengok gambar kat atas.

INSHAALLAH CIKGU :) 

Wednesday, April 01, 2015

Meniti Perjalanan

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Dalam aku mengapai
apa yang aku mahukan
apa yang aku inginkan.


Pasti.....
Segalanya memainkan peranan..
Hati... kuatlah engkau..
Akal... majulah engkau...


Setiap langkah yang aku tuju...
Yakinlah... di situ ada kejayaanmu..
Setiap kata-kataku...
Yakinlah... di situ ada kemenanganmu...


Tekad dalam hati..
Lakukan perubahan untuk menuju ke puncak kegemilangan.
Tapi... jangan alpa...
Bahawa segalanya Allah beri hanya untuk sementara...


Cintailah ilmu keranaNya..
Manfaatkan segalanya keranaNya
sehingga akhir nafasmu... 
Bersyukurlah dengan apa yang kita 
dapat walaupun sekecil nilainya. 




"SEMOGA MUNIRAH EZZATY BINTI ROSLI MENDAPAT KEPUTUSAN YANG CEMERLANG DALAM SPM 2015"
MAK ABAH, DOAKAN ADIK MENJADI ANAK SOLEHAH.. MEMBAHAGIAKAN MAK ABAH DAN SENTIASA MENJADI INSAN YANG BERGUNA UNTUK MASYARAKAT. MAAFKAN ADIK .... 


AKAK MIRA, DOAKAN AKU SAMA-SAMA MENGENGGAM IMPIAN CITA-CITA MAK ABAH. TARIK AKU UNTUK TERUS CEKAL MENGHADAPI SEGALANYA. TERIMA KASIH MENJADI CONTOH TERBAIK UNTUKKU.


EPUL, DOAKAN AKU SENTIASA.. SEMOGA MENJADI ANAK MAK ABAH YANG BERGUNA SERTA MAMPU MEMBUATKAN KAMI GEMBIRA DENGAN PERUBAHAN DIRIMU.


KAK SUFI, DOAKAN ADIK BERJAYA ... TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA..


IBU, TERIMA KASIH KERANA SUDI MENASIHATIKU .. MENAIKKAN SEMANGATKU KETIKA AKU JATUH... TERIMA KASIH IBU...


AR, TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA, SAYA BELAJAR MELALUI APA YANG AWAK LAKUKAN. 


KAWAN-KAWAN DAN GURU-GURU... TERIMA KASIH ATAS TUNJUK AJAR, NASIHAT DAN SEGALANYA


TERIMA KASIH ALLAH... ALHAMDULILLAH :D