Pages

Monday, June 08, 2015

Hanya Mimpi Sahaja???

Assalamualaikum dan selamat pagi. Hari ini aku nak cerita pasal apa yang berlaku pagi tadi? Tengok tajuk pun kalian dah tahukan. Hehehe. Tak di jangka dek akal nak mimpi pasal hal ini. Tak tahu betul ke tak? Aku mimpi pun pagi. Alah biasalah syaitan nak ganggu. Hurm, apa yang aku mimpi? Hahaha. Aku mimpi pasal aku nikah dengan pilihan hati aku. Haha.. Lawak?  Aku rasa tak? Hahaha. Maaf, aku yang sengal sebenarnya.  Entahlah, tapi macam perkara itu akan datang  selepas ini. Tak tahu bila? Kadang-kadang ada mimpi  yang betul. Sebab aku pernah alami perkara itu dalam mimpi dan ternyata di alam nyata. Hurm.. tapi mimpi pagi tadi hahaha.. memori yang indah sangat. Rupa majlis aku, kawan -kawan aku , segala resepsi,  dekorasi  dan sebagainya yang diperlukan masa ada akad nikah dan walimatulurus.  Haha. Nampak sangat tak sabar nak dirikan rumah tangga. Hehe.. tapi sebelum itu, kena tanya diri adakah dah selengkap segala keperluan sebelum mendirikan rumah tangga. Jawapan aku: masih banyak lagi kena pelajari. Heh! Target aku nak kahwin 20-25 tahun. InshaAllah. Kalau diizinkanNya. Aku pun nak ada rumah sendiri, kereta sendiri dan pekerjaan tapi saya nak sambung study sam pai PHD. Haha.. biar beruban rambut. Kahkah. Tak ada lah sepatutnya menuntut ilmu hingga akhir hayat. InshaAllah.. Angan-angan aku..  InshaAllah akan jadi kenyataan pada hari kelak. Aku nak buka bussiness.  Rancangan ini sejak aku form 2. Kalau tak silap aku. Aku nak buat tema yang simple tapi sedap mata memandang.  Hurm.. apa yang aku nak buka bussiness?  Aku nak buat 3 in 1. Hehehe. Apa dia? Maaf, tak boleh bagitahu. Dirahsiakan. Haha.. okay, aku nak pergi bersihkan diri. Bye!!  Next time kita jumpa lagi ye.

No comments:

Post a Comment