Thursday, June 18, 2015

WARNING !!!

Alhamdulilah... akhirnya selesai juga. Tapi, kepercayaan dan kemaafan untuk kau aku tak mampu berikan lagi. Aku nak kau ubah seperti apa yang aku katakan dekat Whatsapp. Better than ME.

Its okay dear.. Aku boleh buat apa yang aku suka sebenarnya tapi aku ada rasa belas kasihan lagi. Aku tak kejam dan aku tak naklah mendera kau pulakan. So, aku berikan kau peluang yang terakhir. Kalau kau buat lagi terhadap aku dan kawan-kawan aku. Sorry and sorry. Aku tak mampu nak maafkan kau mungkin dan memang kau akan kena dengan aku. Penampar mungkin. Kalau tak pun penumbuk. Wait!! Aku tak naklah buat kau sakit. Sebab aku cengkam pun orang dah menjerit apa lagi nak buat macam gitu. So, jangan suruh aku buat perangai yang sama seperti aku pernah buat dekat adik aku. Nak kena libas. Aku boleh je. Nak kena teranjang. Aku pun boleh buat. Nak kena penumbuk. Aku pun boleh buat. Lebih dari itu pun aku boleh buat tapi aku tak akan ambil cara itu kecuali teknik aku nak melenturkan kedegilan dan segalanya tak jalan. Dengan aku senang je, kau jujur. Ubah sikap kau dan tak ganggu life aku selepas itu settle. Tapi, kalau kau buat hal belakang aku walaupun aku tak tahu. Sorry dear. Aku akan pasti aku dapat tahu segalanya. Jangan nak hidden dengan aku sebab kau tak kenal siapa aku sebenarnya. Tengok aku baik. Macam senang je nak pijak2kan. Tengok aku macam tak kisah. Tapi hakikat sebenarnya aku amat amat kisah dan selagi tak settle perkara itu jangan harap kau lepas. Tengok aku macam lembut2. Kau tak tahu macam mana ganas aku. Tengok aku pendiam je. Hey!! Diam2 aku kau tak tahu apa yang aku cuba lakukan. Tengok aku macam kau kenal di sekolah tapi yang lain kau tak tahu. Hanya berapa percent je yang kau boleh nampak. Lain-lain. Kau tak tahu. Jangan buat lagi faham kalau kau tak nak kena lebih teruk dari itu. Apa aku cakap aku akan lakukan!!! Aku boleh jadi apa yang aku ingin!! Tapi, aku yang letak pilihan apa yang aku ingin jadi. So, jangan suruh aku jadi macam gitu.

Kalau kau jujur, perkara ini dah settle lama. Attitude kau sila ubah. Sebab aku menyampah. Dan make sure aku tak nak lihat something yang membuatkan aku rasa nak bagi kau penampar tanpa henti. Aku cakap aku akan buat. Kau nampak aku senyum tapi jangan tanya bila aku dah tampar kau. Masa itu kau faham2 jelah. Ok!! Lagi.. tiada mungkin . Dan aku masih menanti perubahan diri kau. 

No comments:

Post a Comment