Khamis, April 28, 2016

CLASSMATE 5 SAINS IN MEMORIES (BOYS)

Bismillah . Hari ini aku nak bercerita sikit pasal sahabat handai seperjuangan aku. 2 tahun kita bersama. Banyak kisah duka suka di kongsi bersama. Lepas ni , masing masing bawa haluan dengan rezeki yang kalian dapat. Semoga kalian berjaya dan kita dapat berkumpul semula. :)


33 rakan seperjuangan, 9 lelaki 24 perempuan. Biasalah perempuan lebih ramai berbanding lelaki. 2 tahun kita simpulkan kenangan bersama. Masing masing dah boleh hadam perangai masing masing mungkinnnn. Hehehehe.


So sini, asal permerhatian dan analisis aku tentang korang semua. Harap jangan hangpa marah cik yaaaaa. Cik hanya luahkan sahaja. Harap hangpa semua dapat terima tau apa yang cik cakap ni.
Nak ikut nama masa pekse SPM hari tu ke? Hahaha. Ke dalam kedudukan kelas. Hmm. Mungkin dua dua kot. Hahaha


ANAS,
Angka giliran pertama dalam dewan peperiksaan dan duduk dlm kelas dkt meja belakang berhadapan dgn rasyid. Anas pengawassss.

Anas seorang yang bagi aku bagusss untuk di jadikann suami. Hehe. Tapi part lain tu aku tak tahu lah. Setiap orangkan ada perangai dia yang boleh go dan tak boleh go. Dia tabah wei. Serius tabah. Care. Aku berkawan dengan dia start dri aku form 1. So, dah 5 tahun. Serius talk. Dia anak yang baik. Suka senyummm. Tapi kalau marah tu hang jangan kacau. Hahahahahaha. Lagi tentang anas, entahlah sebab aku tak berapa ngam sangat dengan dia. Hahahahahaha.


AMIN,
Angka giliran kedua dlm kedudukan SPM. Dalam kelas meja depan berhadapan dengan ikhmal. Oh yaaa. Masa form 4 juga, dia dengan ikhmal. So kiranya ikhmal ni kawan buli dialah. Hahahhaa.

Dia.... dia... dia.. aku malas nak habaq sebenarnya. Dia paling aku ngam . Paling aku rapat. Paling aku sekufu. Paling aku sekepala. Paling aku sayanggg eehhhh terlebih cakap pula. Kami sama bulan cuma beza dua tiga hari je, Sama sandang jawatan librarian yow. Kami anak ibu. Kami kami kami. Banyaklah. Malas nak cerita. Dannn bagi aku dia unik dan sangat unik. Jangan tanya apa. Hanya aku je boleh tahu. Hehehe. Okay okay. Sampai situ je. Kiranya semuanya dalam kepala pasal dia. Hehehe


RITHAUDIN,
Ketua pengawas 2015. Duduk antara meja depan dan meja belakang. So, tengah tengahlah. Segroup dengan amin. Pelajar harapan.

Nak cerita pasal apa ek? Aku dengan dia. Kenal dah 11 tahun. Hahahaha. Itupun aku tak berapa nak ngam sangat dengan dia. Hahahahahaha. Dia okay. Kuat makan. Lagi apa ek. Hahahaha. Serius aku tak tahu nak cakap apa tentang dia. Hahahahaha. Penyabar. Hahahaha. Selalu jadi imam. Lagi apa ek. Kiranya banyak jugalah perkara positif dia bagi impak dalam diri orang lain. Terima kasih juga ehh rithh sebab bantu dia. Banyak tunjuk ajar dia semua itulah. Terima kasih banyak banyak. Rith, nama aku bagi tak silap aku masa form 4. Hahaha. Dahlah itu je. Aku nak cakap.


DZIL,
Actually aku dengan dia ada talian tapi talian kitorang jauh. Kiranya saudara jauh jauh gitulah. Dia pun librarian. Anak cikgu. Semeja dengan anas. Sebelah rasyid. Dah 4 tahun rasanya berkawan dengan dzil.

Serius talk, dia penyabar tapi agak jeles. Hahaha. Entahlah. Baikk . Lagi apa, amik berat pasal aurat perempuan. Lagi hmm.. senang di bawa bincang jugalah. Tapi kalau dia malas nak dengar aku cerita, dia buat tak tahu je. Huh!!! Hahaha. Dah itu jelah pasal dzil. Describe pasal lelaki aku kurang sikit kecuali amin je yg aku tahu . Hahahaha.


FARIZ,
Pelajar biasa, duduk sebelah anas. Dia unit beruniform dengan aku PKBM. ketua beb !!! Hahahahahahaha.

Kuat tidur. Hahahaha. Suka buat hal sendiri. Hahaha. Lagi, aku tak tahu nak cakap apa. Dulu masa form 1 dia pakai kaca mata tapi lepas tu start form 2 dah x pakai. Dia rendah rendah je. tapi okaylah. Masa form 1, dia tanya aku kenapa mata aku hitam. Hahahahahah. Ntar pape je. Dah berkawan dengan dia start form 1. So, dah 5 tahun.


IKHMAL,
Pelajar biasa, duduk meja depan berhadapan dengan amin. Dah berkawan dengan dia 9 tahun dah start satu kelas dengan dia di 3 Cekal.

Ikhmal, dia comellah juga. Lagi apa ek? Hahahaha. Baik . Suka senyum . Ellegic habuk bhahahahha. Lagi apa ek? Entahlah aku pun x thu sangat pasal dia. Suka minta aku tisuuuuuu.. hahaha.


HAFIZ,
Pengawas, anak sedara cg ruhaya. Dah berkawan dengan dia start dari darjah 5. So dah 7 tahun. Ye kot. Tak ingat. Hahahaha

Hafiz, dia baikkk. Hahahah. Pernah nangis depan aku sebab gaduh dengan awek dia. Bhahahha. Kadang kadang aku minta dia makanan. Hahahaha. Lagi. Tak tahu nak cakap apa. Hahahaha.


RASYID,
Ketua tingkatan 5 Sains. Selajur dengan amin. Hahahaha. Kiranya dia dengan amin. Ngam ahhh . Semua cerita dia kat tangan amin. Cerita amin kat tangan dia. Gitulah. Ada juga yang aku serba sikit perihal diorang ni. 

Dia serius talkkk amanah. Kawan yang baik. Dan serius aku cakap dia ada cakap serba sedikit pasal amin kat aku. Amin tu macam mana semua blablablablabla. Okay stop. Thanks tau rasyiddd. :) hahahaha. Terima kasih kerana jadi sahabat dia. Pendengar setia dia. Masalah dia semua tulah. Hehehe. Rasyid ni dia cepat down jugaa. Pendiam agaklah. Tapi okay je. Muka dia tu. Apa semua tu. alahai. Dah ahh. Malas nak cerita lagi. Dia pernah cakap dengan aku , aku ni sama je macam amin. 


ROZHAFIEZAM,
Pelajar biasa, dah 6 tahun berkawan dengan dia. Duduk sebelah hafiz.

Fiezam, dia kalau tak puas hati, dia cakap je tak pedulikan apa yang orang lain rasa. Hahahaha. Tapi baguslah juga cara dia tu. Dia ni sensitif sebenarnya. Hahaha. Lagi apa ek aku nak cakap. Hahahaha itu jelah.


TO BE CONTINUED ..... :P