Pages

Monday, October 24, 2016

Perjalanan Hidup sepanjang SEM 1

Bismillah  Hari ni aku nak tulis sebuah cerita. Cerita ini bagi aku a little hard at the first time until the sem 1 break.  How could ya hahaha.
My first journey at KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MELAKA ( KUIM ). I pretend to be strong enough at there. First jejak sana. Im cool and I dont cry anymore. Huhuhu. Pendaftaran kat sana mahasiswa dan mahasiswi sendiri yg kena daftar. Ada 3 jaringan yang kau perlu pergi sebelum dpt rumsis  many right. Hahaha. Bila dah dpt rumsis, kena daftar.  lepastu okay bilik sementara shja sepanjang minggu orientasi.
Sepanjang minggu orientasi, aku bukan jenis yang banyak ckp. Nak friendly sana sini. Im alone okay. Kawan2 aku masa minggu orientasi mesti akan hilang tiap kali lepas solat atau pergi mana mana  I dont know why. About my feeling, sepanjang minggu orientasi ni aku jadi tabah. Tabah setiap kali masa dan ketika. Aku teringat love. Macam love ada kat sebelah aku. Bila aku nampak kereta yang dia pernah bawa, minyak wangi yg dia pakai dan etc. Aku tak mampu nak tahan. Aku rindu dia.  tapi tak adalah aku menangis berguling guling. Aku  tahan je setiap kali nak nangis. control macho beb. Sampai kesudah sem, everything aku ingat love. Tapi sometimes aku busykan diri buat tak ingat dia. Rindu tu kau jangan nak cakaplah. Aku sampai x thu nak buat apa.  Aku sampai tak tahu nak cakap apa dah.  The best way aku diam aku menangis sorang2 atas katil setiap malam. Aku tengok dia online tapi aku tak ws dia. Aku x nak kacau love. Hmm..
Balik sini dan balik sana, aku menangis. Menangis sebab teringat semua kenangan. Hahaha. Dan sudah semestinya aku rindukan love. Mak abah epul tanya love.. Oh no! Mak abah rindu love. Aku mampu senyap je. Setiap perjalanan yang pernah aku dan love lalu aku pejam mata . Tak nak tengok. Aku tak kuat. Aku tak pulih lagi. Crying is the best way for me. Eh. Aku cerita balik pun aku menangis ni. Hmm 
My classmate okay  Im who I am. Lama tu aku rapat dengan mas. Mas suka mekap and etc. But, it okay for me about her. At there, ada orang nak test market. Hahaha. But im sorry aku x nak. Even dia bgi ayat apa pun aku tolak dia tanpa noktah dan tanpa budi bicara. Im sorry. Bagi aku, aku tanak lukakan hati org yg x bersalah. if I not like you, I really mean it. Thank you hormat aku.
Setiap kali dia jumpa aku dia tabik hormat, I dont know why but I just give him a smile only. Now, dia dah ada kekasih hati. Huhuhu. Good luck for yr future.  lepastu, ada lagi nak tackle aku. Sorry. I use my sense. So , i know about that..
Dkt sana, banyak pengalaman. Histeria berlaku, Jadi org tengah,  penasihat dlm kelas, gaduh , ubat orang kena sampuk, mengurut, kena jaga roomates sampai depa semua tidur, jadi cikgu, jadi hulk dan sbgainya.
Tetiba aku penat nak bercerita. Hahahahaha. Kbai. Nak blah dulu. Aku harap aku dah buat terbaik for sem 1 ni. InshaAllah DEKAN ❤ Aminn 

.

Tak lama lagi dah nak 18 tahun kita love. Tapi sudah semestinya U yang tua dulu. Hehehe. Alahai sayang ni. Beza kita 2 hari je 😂.  So, apa yang perlu kita buat ye. I wish I can make for you a surprise. But hmm 😌 its not right time sayang do to that. 😭😖

Hai sayang. Thank you for make me smile for everyday . Hewhew. 😚 Still counting😎 Yr little kitten miss you. 😭😭😭

Thursday, October 20, 2016

Be patience until the days come.

Hai my love. 10 month we not contact each other, its feel hurts but I know the reason why we be like this. I'm okay love and I trust you. No matter what happen I will always positive in this relationship.

Love...  u talked to me be patience. I will do that. I know u love me so much and U know I love you too.
Still you remember our promises? Our story about us. I hope u will remember love. I hope so.

Love... sometimes its kill me slowly when I miss you. But sometimes I know youre my happiness and it will be my everything. "Why should I need to give up for all this?" I asked myself. Our love is our destiny and we need to build it together as we plan before this.

Well, our parents know about us but mama I not sure. Only U know about that love. Be a good son for mama love. That's all 😊 

Yes. I just want you be a good son for your mother. Its makes me happy sayang when I see that.

Our story. Our love.

Kita pernah nak ikat dengan tali pertunangan without anyone know except our parents. But, how we want talk about it to our parent.

So the right way, we will love after marriage. So I need to be patience. Sabr ☺. 7 years as we plans after that you and me meet and we marriage. InshaAllah. 💕

Biar kita terpisah sekarang,
Biar kita berjauhan sekarang,
Segala cinta kita,
Allah tahu dan Allah pegang.

Teruskan berdoa agar kita di satukan dan hidup bahagia sampai ke Jannah bersama anak - anak kita love. 😊

Fi Hifzillah my love. Dont forget about our future. I love you and I miss you sayang. ❤