Monday, October 24, 2016

Perjalanan Hidup sepanjang SEM 1

Bismillah  Hari ni aku nak tulis sebuah cerita. Cerita ini bagi aku a little hard at the first time until the sem 1 break.  How could ya hahaha.
My first journey at KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MELAKA ( KUIM ). I pretend to be strong enough at there. First jejak sana. Im cool and I dont cry anymore. Huhuhu. Pendaftaran kat sana mahasiswa dan mahasiswi sendiri yg kena daftar. Ada 3 jaringan yang kau perlu pergi sebelum dpt rumsis  many right. Hahaha. Bila dah dpt rumsis, kena daftar.  lepastu okay bilik sementara shja sepanjang minggu orientasi.
Sepanjang minggu orientasi, aku bukan jenis yang banyak ckp. Nak friendly sana sini. Im alone okay. Kawan2 aku masa minggu orientasi mesti akan hilang tiap kali lepas solat atau pergi mana mana  I dont know why. About my feeling, sepanjang minggu orientasi ni aku jadi tabah. Tabah setiap kali masa dan ketika. Aku teringat love. Macam love ada kat sebelah aku. Bila aku nampak kereta yang dia pernah bawa, minyak wangi yg dia pakai dan etc. Aku tak mampu nak tahan. Aku rindu dia.  tapi tak adalah aku menangis berguling guling. Aku  tahan je setiap kali nak nangis. control macho beb. Sampai kesudah sem, everything aku ingat love. Tapi sometimes aku busykan diri buat tak ingat dia. Rindu tu kau jangan nak cakaplah. Aku sampai x thu nak buat apa.  Aku sampai tak tahu nak cakap apa dah.  The best way aku diam aku menangis sorang2 atas katil setiap malam. Aku tengok dia online tapi aku tak ws dia. Aku x nak kacau love. Hmm..
Balik sini dan balik sana, aku menangis. Menangis sebab teringat semua kenangan. Hahaha. Dan sudah semestinya aku rindukan love. Mak abah epul tanya love.. Oh no! Mak abah rindu love. Aku mampu senyap je. Setiap perjalanan yang pernah aku dan love lalu aku pejam mata . Tak nak tengok. Aku tak kuat. Aku tak pulih lagi. Crying is the best way for me. Eh. Aku cerita balik pun aku menangis ni. Hmm 
My classmate okay  Im who I am. Lama tu aku rapat dengan mas. Mas suka mekap and etc. But, it okay for me about her. At there, ada orang nak test market. Hahaha. But im sorry aku x nak. Even dia bgi ayat apa pun aku tolak dia tanpa noktah dan tanpa budi bicara. Im sorry. Bagi aku, aku tanak lukakan hati org yg x bersalah. if I not like you, I really mean it. Thank you hormat aku.
Setiap kali dia jumpa aku dia tabik hormat, I dont know why but I just give him a smile only. Now, dia dah ada kekasih hati. Huhuhu. Good luck for yr future.  lepastu, ada lagi nak tackle aku. Sorry. I use my sense. So , i know about that..
Dkt sana, banyak pengalaman. Histeria berlaku, Jadi org tengah,  penasihat dlm kelas, gaduh , ubat orang kena sampuk, mengurut, kena jaga roomates sampai depa semua tidur, jadi cikgu, jadi hulk dan sbgainya.
Tetiba aku penat nak bercerita. Hahahahaha. Kbai. Nak blah dulu. Aku harap aku dah buat terbaik for sem 1 ni. InshaAllah DEKAN ❤ Aminn 

No comments:

Post a Comment