Ahad, April 30, 2017

Overnight to Melaka dan PD

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Im back again ✌ Now, apa yang aku nak  cerita dan  aku nak sharekan di sini . hmm.. Last we talk about my overnight at Melaka with my ex housemate and my housemate. lets go read my story about this πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒ

Kami keluar dari rumsis dalam pukul 9 pagi gitulah. Dah tempah kereta sewa awal - awal. 1 day semua sekali RM 100 . so sorang bayar rm 20. Kami pergi berlima but nanti dkt gambar ada 4 orang je . So lagi mana. sorang lagi dia keluar dgn member dia . Member time sekolah menengah or sekolah rendah dulu. thats why ada 4 orang je kitorang. hahahaha. Kami sarapan dkt Pengkalan Balak. sebelum shot tu Bandaraya Melaka . Hahaha. Kami banyak jalan je tak banyak amik gambar pun. 
Dalam pukul 5 gitu, kami makan mcD. bila tiba malam selepas kami main benda alah yang kapal tu kami pergi makan pula. kami makann roti nan. dan shot to PD. Telok Kemang dan tidur di sana. Hahahaha. Bising sbb banyak mat rempit kat sna. Sebenarnya malas nak cerita dah penat😜 Kami balik rumsis pukul 7 pagi lepas solat subuh. Hahahahaha

we go to Jonker Walk *entah betul ke tidak namanya πŸ˜‚ and take a picture πŸ‘―πŸ‘― Lets see the picture πŸ’Ÿ

with kak dila 😘

This picture , I love so much. I dont know why but yaa I very love this picture. Hahahahaha. 



Time ni minum air tembikai. satu tembikai tu RM 6.00 kami share setiap dua orang. Kira jimat dan dapat habiskan air tembikai tu. 

My cute ninja πŸ˜‹πŸ˜

A person who excited to take a picture at here. 

Acah acah princess always πŸ’ƒπŸ’ƒπŸ’ƒπŸ™ŠπŸ™Š




Masa ni tersalah hantar gambar, nak hantar kat ibu . Terhantar gambar kat love then what happen. Love said 'Pretty' hahaha. Thank you my love πŸ’‹πŸ’‘


Selasa, April 25, 2017

;'(

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)


Hye awaa 😘 Hahaha. I miss you a lot. But never be same just like before. I miss you . Really miss you. How can you be a someone that I wont forget and afraid to lose you but I really understood our fath bring who we are. Soon, you can got your happiness and I still wait you . Tell me honey, what can I do when you are not in my side? What I need to wake up just like you are someone that I never know . Huh . Its really hurt you know. You made me crazy 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 

I wish we will be gather and make a promise comes true. 



My trip to Penang

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)

hi there ;) Nice to meet you. I miss to write something in here. Today, I am back !!! Nice to meet you all :) . See the title right? What about? My trip to Penang πŸ˜ƒ 


I have go to penang in my mid term sem break πŸ’— Selama seminggu saya jadi orang penang yooooo πŸ’ƒπŸ’ƒ. huhuhuhu.  New experience for me sebab merantau jauh jauh seorang diri. ALONE okay alone . cehh tipu je. go dengan housemate sbb dia orang penang. πŸ‘‰πŸ‘ˆ 


Harga tiket ke penang memang cantik seperti tempatnya juga. Tapi aku guna student card dapatlah RM 40 ke sana sebab kami naik bas city express dan aku balik naik bas apa kostium apa ntar nama dia RM 48 sebab memang perkhidmatan bas tu tak ada harga student pun. So, tak dapat save bajet 😭😭😭😭😭 

Gerak dari kolej aku ni petang nak dekat senja lah kiranya , pak cik angkat kak dila yang bawa kami ke MC so kami tak risau kalau terlambat sampai MC sebab bas kami ke butterworth pkul 10 ; 30 malam. First experience yang amat memenatkan sebab tak penat berjalan naik bas duduk kematu selama 8 jam ( pergi ) dan 9 jam ( balik ) sampai lenguh lenguh badan . πŸ˜ͺπŸ˜ͺ 

Sampai je butterworth time tu pukul 5 pagi . mak kak dila dengan adik kak dila datang amik. first masuk je aku dah gelak gelak. keluarga kak dila bahagia sangat. Lagi apa yang aku nak cerita ye. Hmm.. tengok jelah kronologi aku kat sana dengan gambar gambar yang agak menarik kiranya πŸ˜œπŸ˜›πŸ˜


Ni masa pergi kenduri kawin kat penang rumah mak sedara kak dila, orang penang kahwin banyak buka booth , ada booth roti canai, aiskrim, kambing golej, laksa dan macam macam lah. Apa yang kau berkenan time tu nak makan kau makanlah. Kalau yg mampu mereka akan ada pelamin dan berarak tapi kalau tak mampu nak ada pelamin akan layan siapa yang datang. 


Ini kawasan bedang kat kawasan perumahan kak dila . Cantikkan 😍 Rumah kak dila dekat dengan matrikulasi pulau pinang

 ini time naik feri nak pergi seberang . Tak tahu nak cakap macam mana. Amazing lah. Cuma kat penang parking tak banyak sgt . Haritu nak masuk muzium 3D tapi tak ada parking. hahaha sebab tu kitorang melencong sampai pergi penang hill. 


with kak farah dan kak dila. Kak farah pakai tudung oren tu. dan kak dila ofcoze tudung biru. Memang banyak hari kami keluar dengan kak farah. sampai dah jemur kak farah nak tengok muka aku πŸ˜…

ni pemandangan dari feri . kami dah nak sampai dah time ni.

skywalk penang hill yang baru siap. kami masuk guna harga student dapatlah rm 5 seorang. sape gerun tu jgn pandang bawah . πŸ™Š

time kami nak makan. makanan odcozelah mahal sbb ada pelancong luar negara lah. kami share air. air mineral je kami minum. tak silap satu botol rm 2 lebih. huhuhu. makanan jangan cakap lah berapa sebab dah lapar kami makan jelah sebelum balik seberang penang 😱

comel tak saya? ni kena bayar okay . sekali masuk RM 5 . so boleh pakai bju tu. ala - ala snow white gitu. huhuhu. kau ada? Dapatlah bergambar dengan smurf.

ni aku yang ajak akak akak tu amik gambar kat sini. so memang aku terlalu excited kan. tengok muka pun dah tahu. kami amik gambar kat sini sebelum kami makan. 

yg pakai custom abang banglaπŸ˜†πŸ˜† kami keluarga kami πŸ’‹

masa ini kami masuk sini . so kami dapat rasa madu . macam macam madu ada. πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

lets selfie πŸ’–

Endless Love tuu.. pewittt .. pewitt . hahahahha 😝


Dah itu je gambar yang aku nak share. Hahahaha.


Dekat sana , aku rasa macam macam makanan. ada yang aku pernah makan dan ada yang tak pernah makan tapi semuanya aku bedal . kat rumah akak, parents dia mesti tanya "Mun lapar tak?" dan aku hehehehe " lapar." memang aku jenis yang kuat makan tapi nak naik berat badan susah betul. kalau nak turun sedang sangat. kau buat aku kecewa . memang berat aku sampai angka 45 kg. hahahaha 

Keluarga akak dila sporting habis. Memang aku asyik gelak jelah. kat sana aku masuk basuh baju sendiri dan buat air sendiri semua sendirilah. rumah akak banyak kucing . lepastu saudara mara dia dekat dekat je dengan rumah dia. 

kat sana juga tengok wayang cerita hantu tapi tak seram sangat pun . cehhhh !!! padahal tutup mata πŸ’€πŸ’€πŸ’€ aku jenis yang tak suka shopping so aku pandang sebelah mata je kt shopping complex tu. hahahahahhaha. 

Apa yang aku nak cerita lagi. Budget ke sana selama seminggu tak banyak yang keluar sbb duduk rumah orang kan. Anggaran keluar dalam RM 200 gitu je . RM 200 untuk tiket bas, makanan, brg balik kuim sikit, tiket wayang, minyak kereta lagi apa eh. itu jelah . 


tak tahulah nak cerita apa lagi. sampai sini jelah . oh ye. Aku tak sempat nak jumpa mimi kat sana. Nampak signboard balik pulau je. kira okay lah tu. 😽

k baiiii ~~~~