Selasa, April 25, 2017

My trip to Penang

Assalamualaikum and happy earthlings =)
Mulakan hari anda dengan "Bismillah" dan senyuman =)

hi there ;) Nice to meet you. I miss to write something in here. Today, I am back !!! Nice to meet you all :) . See the title right? What about? My trip to Penang πŸ˜ƒ 


I have go to penang in my mid term sem break πŸ’— Selama seminggu saya jadi orang penang yooooo πŸ’ƒπŸ’ƒ. huhuhuhu.  New experience for me sebab merantau jauh jauh seorang diri. ALONE okay alone . cehh tipu je. go dengan housemate sbb dia orang penang. πŸ‘‰πŸ‘ˆ 


Harga tiket ke penang memang cantik seperti tempatnya juga. Tapi aku guna student card dapatlah RM 40 ke sana sebab kami naik bas city express dan aku balik naik bas apa kostium apa ntar nama dia RM 48 sebab memang perkhidmatan bas tu tak ada harga student pun. So, tak dapat save bajet 😭😭😭😭😭 

Gerak dari kolej aku ni petang nak dekat senja lah kiranya , pak cik angkat kak dila yang bawa kami ke MC so kami tak risau kalau terlambat sampai MC sebab bas kami ke butterworth pkul 10 ; 30 malam. First experience yang amat memenatkan sebab tak penat berjalan naik bas duduk kematu selama 8 jam ( pergi ) dan 9 jam ( balik ) sampai lenguh lenguh badan . πŸ˜ͺπŸ˜ͺ 

Sampai je butterworth time tu pukul 5 pagi . mak kak dila dengan adik kak dila datang amik. first masuk je aku dah gelak gelak. keluarga kak dila bahagia sangat. Lagi apa yang aku nak cerita ye. Hmm.. tengok jelah kronologi aku kat sana dengan gambar gambar yang agak menarik kiranya πŸ˜œπŸ˜›πŸ˜


Ni masa pergi kenduri kawin kat penang rumah mak sedara kak dila, orang penang kahwin banyak buka booth , ada booth roti canai, aiskrim, kambing golej, laksa dan macam macam lah. Apa yang kau berkenan time tu nak makan kau makanlah. Kalau yg mampu mereka akan ada pelamin dan berarak tapi kalau tak mampu nak ada pelamin akan layan siapa yang datang. 


Ini kawasan bedang kat kawasan perumahan kak dila . Cantikkan 😍 Rumah kak dila dekat dengan matrikulasi pulau pinang

 ini time naik feri nak pergi seberang . Tak tahu nak cakap macam mana. Amazing lah. Cuma kat penang parking tak banyak sgt . Haritu nak masuk muzium 3D tapi tak ada parking. hahaha sebab tu kitorang melencong sampai pergi penang hill. 


with kak farah dan kak dila. Kak farah pakai tudung oren tu. dan kak dila ofcoze tudung biru. Memang banyak hari kami keluar dengan kak farah. sampai dah jemur kak farah nak tengok muka aku πŸ˜…

ni pemandangan dari feri . kami dah nak sampai dah time ni.

skywalk penang hill yang baru siap. kami masuk guna harga student dapatlah rm 5 seorang. sape gerun tu jgn pandang bawah . πŸ™Š

time kami nak makan. makanan odcozelah mahal sbb ada pelancong luar negara lah. kami share air. air mineral je kami minum. tak silap satu botol rm 2 lebih. huhuhu. makanan jangan cakap lah berapa sebab dah lapar kami makan jelah sebelum balik seberang penang 😱

comel tak saya? ni kena bayar okay . sekali masuk RM 5 . so boleh pakai bju tu. ala - ala snow white gitu. huhuhu. kau ada? Dapatlah bergambar dengan smurf.

ni aku yang ajak akak akak tu amik gambar kat sini. so memang aku terlalu excited kan. tengok muka pun dah tahu. kami amik gambar kat sini sebelum kami makan. 

yg pakai custom abang banglaπŸ˜†πŸ˜† kami keluarga kami πŸ’‹

masa ini kami masuk sini . so kami dapat rasa madu . macam macam madu ada. πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

lets selfie πŸ’–

Endless Love tuu.. pewittt .. pewitt . hahahahha 😝


Dah itu je gambar yang aku nak share. Hahahaha.


Dekat sana , aku rasa macam macam makanan. ada yang aku pernah makan dan ada yang tak pernah makan tapi semuanya aku bedal . kat rumah akak, parents dia mesti tanya "Mun lapar tak?" dan aku hehehehe " lapar." memang aku jenis yang kuat makan tapi nak naik berat badan susah betul. kalau nak turun sedang sangat. kau buat aku kecewa . memang berat aku sampai angka 45 kg. hahahaha 

Keluarga akak dila sporting habis. Memang aku asyik gelak jelah. kat sana aku masuk basuh baju sendiri dan buat air sendiri semua sendirilah. rumah akak banyak kucing . lepastu saudara mara dia dekat dekat je dengan rumah dia. 

kat sana juga tengok wayang cerita hantu tapi tak seram sangat pun . cehhhh !!! padahal tutup mata πŸ’€πŸ’€πŸ’€ aku jenis yang tak suka shopping so aku pandang sebelah mata je kt shopping complex tu. hahahahahhaha. 

Apa yang aku nak cerita lagi. Budget ke sana selama seminggu tak banyak yang keluar sbb duduk rumah orang kan. Anggaran keluar dalam RM 200 gitu je . RM 200 untuk tiket bas, makanan, brg balik kuim sikit, tiket wayang, minyak kereta lagi apa eh. itu jelah . 


tak tahulah nak cerita apa lagi. sampai sini jelah . oh ye. Aku tak sempat nak jumpa mimi kat sana. Nampak signboard balik pulau je. kira okay lah tu. 😽

k baiiii ~~~~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Assalamualaikum..
>terima kasih kerana sudi komen :)
> No ads links.
> No Anonymous.
> No Haters.
> No Stupid Words.
> Maaf sekiranya tidak dibalas.