Tuesday, May 01, 2018

Family Fighter's 2







               Hari ini aku nak cerita sedikit pasal Family Fighter's ini. Kenapa group kami ini dipanggil Family Fighter's. Bila ditubuhkan  dan segala maklumat mengenai penubuhan FF ini. ❤ Jom , baca apa yang aku nak ceritakan ini 😆


TENTANG FAMILY FIGHTER'S

Group kami ini ditubuhkan pada 31 Julai 2017. Masa mula group ini ditubuhkan adalah sekadar untuk assignment sahaja tapi pabila kami semua sepakat untuk kekalkan group ini serta masing-masing dah faham perangai setiap ahli kami. So, terciptalah group FF ini pada tahun ini secara rasminya iaitu pada bulan Januari 2018. Group kami ini mempunyai 8 orang ahli. Dahulu, hanya ada 7 ahli sahaja. Macam mana boleh jadi 8 ahli. Mestilah ada cerita sebaliknya kan. Korang nak tahu ke? Hmmm.. rasanya tak perlu kot 😂😂😂😂 Cukuplah korang tahu, group kami ni ada 2 orang jejaka yang perasan hensem dan 6 gadis manis yang sentiasa manis. HAHAHAHAHA. 

Macam group orang lain. Group kami ini tidaklah selalu bahagiaaaa. Ada pasang surutnya macam ombak juga. Ehhh.. Mestilah ada waktu bahagia dan ada waktu seperti anjing dan kucing tapi walaupun gaduh macam mana pun tetap sayang. Kenapa aku cakap macam gini! Sebabnya susah senang kami harungi bersama dan ofcozelah kami dah macam adik beradik lain mak ayah.😘😘😘

Selain itu, apa lagi yang kalian semua nak tahu. 🙊 Hahaha. Macam famous gitu. Kahkah!.  Okaylah aku ceritakan serba sedikit pasal ahli dalam group kami ini. Group ini ada 4 negeri ahlinya tau. Ofcoze ah Melaka mesti ada. 😆 2 ahli dari Johor, 3 ahli dari Melaka, 2 ahli dari Negeri Sembilan dan seorang ahli dari utara, Kedah. Kedah itu paling jauh sekalilah berbanding tiga negeri ini. Huhuhu. Dan paling penting , kami semua dari kos yang sama iaitu Dip in Childhood Education okay!!.

So, korang nak aku kenalkan dari negeri mana dahulu. Baiklah kita amik dari negeri Johor. Negeri Johor ini, aku dengan Mas. Jadinya, aku kenalkan Mas ajalah disini. Mengenai aku tak perlu rasanya. Hehehehe. 



Tadaaaa.. Inilah Mas Aini Nadia. Dari BP, bukan Bandar Penawar tapi Batu Pahat okay.
 Adik yang kedua dri FF. Hahahahaha. Bila birthdaynya, 12/12. 



Inilah Khairunnisa Aliah. Dari Melaka, Aku lupa alamat rumah dia. Hahahaha . Haaa aku dah ingat, dari Durian Tunggal, Melaka. Adik yang last sekali sebab birthday dia 16/12. Hahahahaha


Inilah Muhammad Iqwal Alif dari Jempol, Negeri Sembilan. Dia ada kembar okay. Birthday dia 19/4 sama dengan Mai. Hahahaha Tapi, kembar dia lelaki bukan Mai tau. Kebetulan je tarikh lahir sama. 😝 Hahahahaha

Naim yang pakai baju kuning tu ha. Nama dia Muhammad Syazwan Naim dari Melaka. Dia lahir bulan 7. Aku lupa tarikh lahir dia. Hahahahahaha. 

Okay inilah Mai yang aku kata sama tarikh lahir dengan Iqwal. 
Nama penuhnya Maizatul Hanisa dari Bahau, Negeri Sembilan. 

Sebelah aku itulah Miza Farzana. Dia suka melukis. Bab lukis memang dia pro beb. Mesti menjadi punya. Dia duduk Melaka.  Dan dialah penambahan ahli dalam group FF.

Satunya ahli dari Kedah, Maizatul Akmal Izzaty. Tarikh lahir dia sama dengan love. Hahahaha 11/11 beb. Aku macam serius ah tarikh lahir maik sama dgn love. 😱😱😱

dan last sekali adalah aku. 


Inilah aku, Munirah Ezzaty. Tahu makin bahagia. Tak payah cakap pun aku tahu. Aku dah bahagia. Hahahahahahahaha. Rasanya tak perluk kot aku bagitahu details pasal aku. 




Aku malas nak ceritakan watak perwatakan setiap ahli daripada group FF ini. Biar kami jelah yang tahu macam mana kami semua ini. Tapi , masing-masing masuk air. Hahahahahahaha 

No comments:

Post a Comment