Monday, November 12, 2018

Because you are my inspiration




Assalamualaikum 💗
Mungkin ada yang mengenali ibu Niera ini. Tapi, untuk makluman kalian semua. Dia adalah ibu angkat bukannya ibu kandung Niera tau. hehehe. Macam mana Niera boleh kenal dengan ibu? Mesti ada yang tertanya-tanya kan. Okaylah. Niera ceritakan daripada A sampai Z tapi ada certain part yang Niera tak cerita tau sebab cerita itu lebih kepada privasi. So, harap kalian tak marahkan Nieralah. 😂 Hehehe.. 

Niera kenal ibu ini daripada tahun 2013, masa itu ibu pindah sekolah ke sini selepas kes peribadi dia terjadi. Tak silap Niera masa tu dalam bulan 5 ibu pindah ke Air Tawar dan time itu jugalah cikgu Hasnah pindah tempat kerja  daripada sekolah ke universiti. Rezeki cikgu Hasnah dapat jadi pensyarah. Masa cikgu Hasnah kenalkan ibu sebagai guru perpustakaan. Niera macam kekwat sikitlah sebab tak kenal sangat ibu ni. Hahaha. Tapi, masa salam ibu ni, cikgu Hasnah cakaplah dekat ibu yang Niera ni..... Hahaha. 

"Saliha, ini yang akak katakan tu.  Pustakawan yang rajin sangat dan banyak lagi karenah dia."

Niera pun macam, "Eii.. malunya."

Niera ini jenis yang pendiam bila tak tahu nak borak apa tapi memang jenis pendiam pun. Hahaha. Masa hari pertama bertugas, Niera pun time tu cuba sesuaikan diri Niera. Hahaha. Yelah, time Niera dengan cikgu Hasnah. Niera tibai je wei. Serius tibai main lari-lari, ketawa-ketawa dan banyak lagi. Tapi, cikgu Hasnah tak pernah marah. Kadang-kadang, cikgu Hasnah bagi hadiah secara senyap-senyap. Hahaha. Niera kan pustakawan kesayangan dia. Hahaha. *Perasannya aku.

Same goes to ibu, mula-mula diam je lama-lama Niera  tetap main lari-lari, buat bising dan banyak lagi tapi behave sikitlah. Lama-lama itu, kami makin rapat. Tak tahulah nak cakap macam mana kami boleh rapat sampai Niera gelarkan ibu daripada cikgu Saliha kepada Ibu. ehehe

Banyak juga ibu share her history but Niera takes it as a good advise before I'm married. As I can learned a lot and archive my ideal and dream. Hahaha. of course I want focus on want make me a happier than before and live as a new chapter and also success in my future life. Niera also want make some apologize to the man out there who ever loved me because Niera could not love anyone and please give some space to myself for choose a right future husband 💞 I'm sorry 🙏



Ibu selalu bawa Niera ke mana-mana. Family day ke jalan-jalan ke or pergi melancong sekalipun dia pasti bawa Niera. Sampaikan masa itu, ibu bagitahu Niera yang ibu nak convocation, ibu ajak Niera pergi tapi Niera seganlah nak ikut. Huhuu. Sorry ibu. Nanti Niera konvo , Niera ajak ibu okay. InshaAllah. Ibu always make me be a better person. Honestly, Niera got some strongest while hearing ibu stories about her life's. Niera always ask myself about all what happen in my life is because Allah want make me be a devout servant to Him and also everything that happens is a test that increases faith and taqwa. 

Niera pernah merajuk dengan ibu sebab terasa macam disisihkan sampaikan Niera tak jumpa ibu langsung. Teruk betul perangai.🙇😅 Tapi, lama-lama itu rindu mencengkam kuat sangat. Rindu dekat ibu. Jadi apa yang Niera buat? Niera minta maaf kat ibu. Hahaha. Tak boleh lupa kenangan tu sampai bila-bila. Dalam masa yang sama, ibu jadikan Niera seorang yang sentiasa berfikiran matang dan put the world in hand only not in the heart. So, if Niera disappointed or sad or what ever bad feeling, Niera can control the problem and resolved easily. 

Kalau apa apa yang berlaku dekat Niera. Ibu selalu ada di sisi dan selalu bagi semangat kat Niera. How could I did not love ibu so much because ibu is very generous and always make love. Until now, Niera will ask ibu to  make a dua of Niera to succeed and be happy in the world and hereafter.

Mana mungkin Niera akan lupa segala jasa ibu dekat Niera. Sampaikan ada orang cakap Niera ni menantu ibu. Hahahaha. Dan ibu gelarkan Niera ni as a daughter okay in front of her friends. Alhamdulilah atas pinjaman yang tak terhingga ini. 💋💓

You want more stories? 
Niera will update later okay! Im tired right now to continue the stories. See you later my visitors. Thank you for reading this stories.😃

No comments:

Post a Comment

My housemate for 5 semester

Assalamualaikum. Niera kembali semula untuk menukilkan sebuah cerita mengenai zaman kolej Niera. Tapi, hari ini Niera nak cerita mengenai ...